Mogelijk gemaakt door Blogger.

Nieuwe Japanse theewebshopValt het op dat ik de laatste tijd vaak Japanse thee drink? In dit theeland zijn veel bijzondere smaken te ontdekken. Van zoet en umami naar bitter en meer astringent of van fris groen naar heerlijk geroosterd. Mijn geluk is groot nu ik weet dat er een nieuwe Japanse thee webshop geopend is.

Nieuwe webshop

Als blogger ben ik nogal snel op de hoogte van nieuwtjes in de theewereld. En nieuw is deze webshop wel, hij is - als ik me niet vergis - een maand geleden live gegaan. De bezielers achter dit mooie project willen na verschillende rondreizen in Japan mensen inspireren met opmerkelijke smaken. En dat lukt hen aardig. Je kan de selectie van pure thee, maar ook van infusies terugvinden op Japanse Thee

Zelf heb ik drie theetjes uit hun assortiment waarvan ik vandaag eentje bespreek. En nog wel de eerste Japanse thee die ik ooit gedronken heb. Hojicha, een groene thee, maar dat wist ik toen nog helemaal niet.

Hojicha Japanse Thee

Hojicha

Als je deze thee voor het eerst ziet, dan denk je helemaal niet dat hij tot de groene theeklasse behoort. Hij heeft een bruine kleur en ziet er dus uit als zwarte thee. Toch is hij helemaal niet geoxideerd, wel geroosterd, vandaar zijn voorkomen. Voor deze thee wordt vaak Bancha, maar ook Sencha of Kukicha gebruikt. Voor deze thee is Bancha gebruikt, bovendien is hij helemaal bio. En dat proef je! 

Hojicha is dus een Japanse groene thee die geroosterd is. Zijn smaak is zacht geroosterd met een licht houtje en een piepjong amandeltje, helemaal niet bitter of astringent. Door het roosteren zou de cafeïne verdwijnen in de thee, in dat geval, perfect om 's avonds te drinken voor het slapen gaan. Maar ik heb ervan genoten op een stralende zomers dag midden in oktober. Wat een leven toch!

Hoe zetten? 

Voor deze thee heb ik 3 gram thee en 200 ml mineraalarm water op 80°C genomen. Uiteraard ben je vrij om hier creatief mee aan de slag te gaan. 

In ons 'Homemade Icetea' boek hebben Sofie en ik bovendien nog een receptje met deze thee staan. Benieuwd? Ik hoor het graag.

Theetips

Aja.. zelf heb ik hard gewerkt aan een reeks theetips. Wil je die gratis ontvangen in je mailbox?
Opsturen dat lekkers😍


Tealove!


Geen opmerkingen