Mogelijk gemaakt door Blogger.

Nederlandse thee

NLThee


In het begin van de zomer. Op 4 juli om helemaal juist te zijn, was ik te gast bij Anne van NLthee. Een super lieve dame die me helemaal geïnspireerd heeft. Anne maakt namelijk haar eigen thee, van de echte Camellia Sinensis blaadjes. (de theeplant) We hebben samen thee gemaakt en ik was compleet overdonderd door de smaak. Maar is dat nu, enkele maanden later, nog steeds zo?


In de blog 'echte' thee uit Nederland laat ik je mee genieten van frisse meiklokjes. Samen met Anne heb ik toen thee gewokt en gedroogd. Geloven was erg moeilijk, bovendien was ik compleet van slag van al de inspirerende indrukken. Als kers op de taart heb ik toen 'mijn eigen' thee mee naar huis gekregen. 10 mooie grammetjes groene thee die ik zeer zorgvuldig heb bewaard.

Maar vandaag is een prachtige dag om te vieren, de zon schijnt en ik ben gelukkig. Meer is er niet nodig voor een stevig thee feestje. Al van 's morgens bedenken hoe ik deze thee ga schenken, is deel van de pret. Het is niet veel, spaarzaam is de boodschap. Na veel wikken en wegen wint de gaiwan en mijn waterkoker pruttelt naar 80°C.


NLthee


Bij het openen van het zakje prikkelt de geur van verse speculaaskoeken me zachtjes in de neus. Zoete herinneringen van grootmoeders keuken komen dankbaar in mij op. Even wegdromen in de zon hoort er bij.

Trektijd eerste infusie duurt 30 seconden, een boeiende bacon geur gevolgd door spinazie imponeert de haartjes in mijn geurorgaan . In mijn neuskopje evolueert de geur van 'ken je die bacon chips van Lays?' naar heerlijk zoet dat me herinnert aan Milky Oolong.


Nederlandse thee


De infusie is bijna kleurloos. De smaak start zeer subtiel maar explodeert snel zijn fijnzinnigheid. Opnieuw het aangename dierlijke gevolgd door een plantaardige nasmaak.

De tweede infusie, die een minuutje heeft getrokken, wordt zoutiger mét prikkeling op het puntje van mijn tong. Ik laat de thee wat afkoelen en daar is Lays Bacon weer. Een zeer bijzondere thee die zeker de aandacht weet te grijpen #ikbenfan


Groene thee uit Nederland


En wat nu zeer bijzonder is.. ik heb fantastisch nieuws!

Op 25 november 2017 komt Anne van NLthee naar Mol om een demo te geven. Ze gaat je inspireren met haar verse theeblaadjes #uniekinbelgië

Meer informatie vind je in dit event.

Deze demo is bovendien helemaal GRATIS, je kan vrij binnen en buiten lopen. Ik kijk er alvast naar uit je te ontmoeten. En wie weet experimenteren we samen.

Theetips


Aja.. zelf heb ik hard gewerkt aan een reeks theetips. Wil je die gratis ontvangen in je mailbox?
Opsturen dat lekkers😍


Tealove!
Geen opmerkingen