Mogelijk gemaakt door Blogger.

Tea By MeGoed nieuws! Je moet niet meer naar China, India of Japan om een echte theeplantage te zien. Vanaf nu behoort Nederland ook tot die lijst. In Zundert, net over de Belgische grens, zit een man met grote plannen. Acht jaar heeft hij er over gedaan om de theeplant aan te passen aan ons klimaat en het is hem gelukt. Je eigen theeplanten en zelf thee maken? Het kan allemaal!!


Bij Special Plant Zundert hebben ze een prachtig assortiment aan bloemen en planten. De theeplant is er één van. In de kwekerij staan meer dan 100.000 Camelia Sinensis planten en ze vliegen er de deur uit. Naar binnen - en buitenland, want o ja.. de wereld is zeer geïnteresseerd.
Het verhaal begint acht jaar geleden. Johan is fervent theedrinker, op bezoek in China en komt in aanraking met de Chinese theecultuur. Terug in Nederland ontdekt hij dat er geen theeplant te verkrijgen is in Europa, dus gaat hij zelf aan de slag. Hij verzamelt genetische gegevens van over heel de wereld, is beginnen kruisen en selecteren én maakt een soort die hier wel te vermeerderen is. Fantastisch nieuws voor alle theeliefhebbers, met  'Tea by me'  haal je je eigen paradijs in huis.Begin juli was ik op bezoek in de kwekerij te Zundert én mijn mond viel letterlijk open! Even daarvoor stond ik samen met Anne van NLthee nog mijn eigen thee te maken. Je kan dus aannemen dat mijn brein, die bewuste dag, niet kon volgen. Met momenten wist ik niet wat zeggen. Dat hoor je ook in het filmpje hierboven . 😆

Uiteraard ben ik zeer blij dat ik alles met eigen ogen heb kunnen bewonderen! En ik vroeg me af.. Wie heeft er zin in een 'rondleiding + workshop zelf thee maken' hier?

Tealove!

Geen opmerkingen