Mogelijk gemaakt door Blogger.

Een zwart keerpuntSoms maakt het leven rare sprongen, je kent dat wel. Beslissingen worden genomen, bewust of onbewust. Door jezelf of door anderen. "Nee, niets voor mij", hoor ik mezelf nog zeggen. En dan is er plots dat zwarte keerpunt in mijn leven. Geheel onverwacht. 

Ik herinner het mij nog goed, een jaar of wat geleden, dag 6 en 7 van de opleiding voor theesommelier. Zeer boeiend want we verdiepen in landen als India, Nepal en Sri Lanka. 

Gefascineerd luister ik naar verhalen over Robert Fortuna en Sir Thomas Lipton. Ik leer het verschil tussen first en second flush Darjeeling. En zing moeiteloos de zes theegebieden van Sri Lanka van voor naar achter en weer terug. Dimbula, Nuwara Eliya, Uva, Uda Pussellawa, Kandy en Ruhuna. Het lijkt wel een mantra. 

Maar één ding is er teveel aan.. En nu beken ik echt wel kleur. Het is de zwarte thee. Zwarte thee is lekker, als je er één kopje van drinkt. Niet als je twee volle dagen alleen maar zwarte thee drinkt. Het was voor mij allemaal hetzelfde, ik kon geen onderscheid meer maken. Ohh, wat een uitdaging om focus te houden. En stiekem was ik blij dat lesdag 7 voorbij was.


Zwarte thee

De weken gaan voorbij en begin oktober 2016 word ik uitgenodigd door Geraldine, een klasgenootje, om deel te nemen aan een open lucht theeceremonie, op een fantastische locatie in Brussel. Omdat de herfst in aantocht is wordt gekozen voor donkere theeën. Ondertussen had ik al een tijd geen zwart meer gedronken en ging het kopje met open geest naar mijn lippen. 

En toen - daar - op dat moment - in stilte. Kijkend naar het kampvuur - genietend van het moment. Een keerpunt in mijn leven. Ik heb toen, de beste zwarte thee uit heel mijn leven gedronken. Een prachtig pure volle honingsmaak. Zo intens dat ik van mijn houtblok viel. Tot op vandaag heb ik dat nog niet meer kunnen evenaren. 

Die zondag in oktober, geheel onverwacht een zwart keerpunt in mijn leven. Het heeft veel gewijzigd.. Stap voor stap naar meer interesse in zwarte thee. Dag 6 en 7 doe ik zo opnieuw en zou er veel meer uithalen.

Nooit gedacht dat ik dit zou zeggen; I'm in love with Black Tea !!!!

Zwarte thee

En dan is er plots een verrassing. Geraldine heeft een geschenkje bij op mijn eindproef voor theesommelier. De beste zwarte thee ter wereld, yessssssszzzzz... die thee van in oktober én hoe die nu smaakt, dat lees je in één van de volgende blogs..  😍

Tealove !

Geen opmerkingen