Mogelijk gemaakt door Blogger.

Matcha Granola

Matcha Granola


Enkele weken geleden dacht ik eens te experimenteren met matcha en granola. Het is bij denken gebleven, want koken - bakken of braden is niet mijn sterkste kant. En dan duikt er - toevallig - een straffe madam op. We leggen onze talenten samen én van dat resultaat geef jij je ochtend een vliegende start. Gegarandeerd smullen van deze bijzondere combinatie. 


Het is opmerkelijk te realiseren wat sociale media allemaal voor je kan doen. Tussen mijn instaposts valt plots een originele foto op. Die van Netta's - Events and healty food. Mijn hart maakt een vreugdesprong als ik zie waar deze dame vandaan komt. Ze woont haast in mijn achtertuin. Deze kans laat ik niet liggen. 

We ontmoeten en maken wilde plannen. Eén daarvan is 'Matcha Granola'. Een hippe geroosterde ontbijtmix vol havermout, noten en zaden in combinatie met de populaire Japanse groene poederthee. Dat moet wel glorieus zijn. Ik lever de thee, Vanessa doet de rest. 

Ohhh Houston, we have a match(a)! 

En jij kan hiermee zelf aan de slag!

Matcha Granola


Wat heb je nodig?

  • 50 gram amandelen
  • 50 gram hazelnoten
  • 50 gram zonnebloempitten
  • 250 gram havervlokken
  • 2 el kokosolie
  • 5 el acacia honing (mag iets minder als je het minder zoet wil)
  • 2 tl matcha cooking grade

Wat moet je doen?

1) Hak de amandelen en de hazelnoten tot grove stukken. Doe ze samen met de zonnebloempitten op een ovenplaat en rooster ze lichtjes op 130 graden voor 30 minuten. (kan ook minder lang afhankelijk van de oven)

2) Meng de havervlokken met de acacia honing en de gesmolten kokosolie

3) Doe het mengsel op een ovenplaat en rooster op 170 graden voor 25 minuten (afhankelijk van je oven)

4) Laat 1 minuut afkoelen, doe er de matcha bij en meng goed.

5) Als laatste voeg je er de noten en de zadenmengeling bij


Hoe smaakt ie?

Door het roosteren krijgen de nootjes een expressief karakter, voeg daar de groene poederthee bij en je hebt een erg boeiend ontbijt om te ontdekken. De ingrediënten versterken elkaar en ik ben helemaal gek van de Japanse nasmaak. Een toppertje, klaar om de wereld te veroveren. 

Ben je betoverd en wil je meer weten over Vanessa? Neem dan zeker een kijkje op haar website. Ik ben in ieder geval - blown away - !

Ps: je kan bij Vanessa de Matcha Granola bestellen.. ;-)

Tealove,Geen opmerkingen