Mogelijk gemaakt door Blogger.

Matcha Chai Latte


Bestaat dat ook? Vraag ik me af als ik voor het eerst over 'Matcha Chai Latte' hoor. Hoewel matcha en chai beiden goed met melk gaan, kan ik me moeilijk inbeelden hoe dit smaakt. Groen gecombineerd met pittig kruidig? Zelfs met tropische temperaturen als deze test ik het graag voor je uit!

Het duurt even voor ik door heb hoe ik het recept ga maken. Ga ik voor een blend van zwarte thee en kruiden of kies ik enkel voor de specerijen? En wat dan met de matcha, klop ik dat op in de melk of ga ik toch voor water?


Verschillende experimenten later wordt er toch een recept uitgeperst en het smaakt heerlijk... Al zeg ik het zelf!!  #wopphaaaaaaa!!


Matcha Chai Latte


Wat heb je nodig? 

 • 3 lepeltjes matcha
 • 5 gram specerijen : gember, kardemom, kruidnagel, zwarte peper
 • 150
 •  ml mineraalarm water van 80°C
 • 200 ml melk
 • kaneel
 • honing of ander zoetmiddel
 • Bamboe klopper en lepel
 • kommetje
 • steelpan
 • garde
 • melkopschuimer
Wat doe je?

 • doe 5 gram specerijen in een steelpan, voeg de melk toe
 • laat zachtjes doorkoken
 • wanneer doorgekookt doe de melk in je melkopschuimer
 • schuim je melk op
 • klop ondertussen de matcha op met je bamboeklopper, net zoals je dit anders ook zou doen
 • wees zeker dat je water niet te heet is, max 80°C
 • schenk je matcha in een mooi glas
 • voeg honing toe als je dit wenst
 • voeg de opgeschuimde chai erbij
 • werk af met kaneelpoeder 

Een bijzondere combi om Chai in je Matcha Latte te proeven. Als je voor de uitgesproken groene smaak wil gaan, dan is dit drankje niet de beste keuze. Het toevoegen van de andere ingrediƫnten neemt de groene smaak wat weg. Maar toch het proberen waard.

Tealove!


Geen opmerkingen