Mogelijk gemaakt door Blogger.

Matcha Cake

Matcha CakeOnverwachte ontmoetingen zijn de beste! Enkele weken geleden spot ik op een markt een roze foodtruck, mijn favoriete kleur - dus ben al helemaal verkocht. Als ik dichter ga om een glimp van al dat moois op te nemen, ontdek ik een paradijs aan donuts, cupcakes en giga veel lekkers. Als Laurie tevoorschijn komt, weet ik het meteen. Dit is een straffe madam. Een ontmoeting volgt en van dat resultaat laten we je graag meegenieten. 


Tijdens mijn ontmoeting met Laurie vraag ik of ze wil experimenteren met matcha. Deze Japanse groene poederthee is in de eerste plaats om te drinken, maar je kan er ook mee koken en bakken. Als je hiermee gaat kokkerellen neem je niet de hoogste graad, maar kies je voor een cooking of patisserie kwaliteit. De cake is een eerste recept, maar wees gerust, er volgen er nog. Jeeuhh!! 


4/4cake met matcha


Meng 250g gesmolten boter met 250g suiker
Voeg 4 eieren toe
Voeg 250g bloem toe
Meng de ingrediƫnten
Voeg op het einde 2 soeplepels matcha erbij, niet te veel meer mengen nu
Bak een klein uurtje op 175°C (duurtijd hangt van je oven af)
Laat je cake afkoelen
Smelt witte chocolade en giet dit over de cake
Versier met rood fruit
Strooi zorgvuldig matcha over je cake
Matcha Cake


En ja, het is echt gigantisch lekker en zo mooi om te zien. Laurie is een ware kunstenaar en gaat het nog ver schoppen. Je kan haar avonturen volgen, je bestellingen doen of andere mogelijkheden bekijken op 'Laurie's facebookpagina'. 

Ik moedig je aan zelf aan de slag te gaan met het creĆ«ren van lekkere matcha desserten! Enne.. ik wil de resultaten graag zien   #detheeblog


Tealove!


2 opmerkingen

  1. mmmm dat ziet er ongelooflijk lekker uit!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het ziet er zalig uit en het is dus ook fantastisch lekker! En erg gemakkelijk om zelf te proberen..

      Verwijderen