Mogelijk gemaakt door Blogger.

Dutch Tea FestivalVorig jaar voor de eerste keer georganiseerd en onmiddellijk een schot in de roos. De organisatie had gehoopt op 500 bezoekers, het zijn er uiteindelijk 1500 geworden. Dit festival mag je als theeliefhebber dubbel en dik aankruisen in je agenda. Je ontmoet enthousiaste mensen uit de theewereld, je gaat proeven, leuten en slurpen én er worden workshops georganiseerd. Deze gave dag geeft tonnen energie! Kom jij ook? 


Vorig jaar ben ik aan de slag gegaan als vrijwilliger op het Dutch Tea Festival en dit jaar doe ik dat opnieuw. Voor mij als theeblogger heel belangrijk om een groot thee netwerk uit te bouwen op deze manier. Je leert de deelnemende standhouders beter kennen en je zit ook op de eerste rij bij een workshop. Vorig jaar heb ik gigantisch veel bijgeleerd en dat gaat dit jaar ongetwijfeld weer zijn. 

Waarom zou je gaan? 


Omdat er een heleboel nieuwe theetrends worden voorgesteld. Zo is groen het nieuwe zwart op dit moment. Matcha wordt steeds populairder, deze groene poederthee uit Japan is dé trend van 2017. Ook foodpairing; thee bij een gerecht is aan zijn opmars bezig. Op het event ontmoet je enthousiastelingen die je hier meer over vertellen. 

Woon je graag een Chinese of Japanse theeceremonie bij? Wil je Matcha Latte leren maken of wil je even wat rust tijdens een theemeditatie? Er zijn tal van workshops die je de ins en outs van thee laten ontdekken. Je krijgt bij de inkom een porseleinen kommetje waarmee je op de theemarkt tal van smakelijke ontdekkingen kan doen. Er is zelfs een theetuin waar muzikaal entertainment is voorzien. En voor de hongerigen is er ook lekkers te knabbelen.Voor de gevorderden


Er is dit jaar een PRO- zone waar je als gevorderde theedrinker speciale workshops kan volgen. In deze workshops ga je dieper in op onderwerpen als Chinese of Japanse thee, Oolong en Pu-erh. Voor een liefhebber klinkt dit als muziek in de oren.

Deze dag mag je niet missen


Zelf ga ik ook weer als vrijwilliger aan de slag, dus je zal me daar zeker zien rond lopen. Ik zou zeggen:  Allen daarheen!!!

Tealove,

Geen opmerkingen