Mogelijk gemaakt door Blogger.

Tatopani Tea - Thee uit NepalAls je thee denkt, dan ploppen China, Japan, India automatisch in je gedachten op als bekende of populaire theelanden. Maar er zijn ook landen waar je niet spontaan aan denkt én Nepal is daar eentje van. De passie van de theeboer overgebracht op enthousiaste reizigers. Zo ontmoet Nikki van Tatopani deze Nepalese pareltjes. En ze brengt deze toppers graag door naar Nederland en België.

Wat ben ik toch - one lucky girl - in het bezit van het Proefpakket Mix. Vier bijzonder geselecteerde theeën uit het assortiment van Tatopani. Super exited om de smaken van deze Nepalese thee te ontdek. En ik vind het buitengewoon, want  ik heb ze nog nooit gedronken. De reden hiervoor is simpel. Je vindt ze niet standaard in de theewinkels. Gelukkig is er Nikki. 

Tatopani Proefpakket Mix


Emerald Green


Vandaag ontmoet je Emerald Green, hihi klinkt wel een typisch Amerikaanse naam, vind je niet? Een groene thee die heerlijk fris geurt als je de verpakking opent. Deze kanjer is gevonden onderweg  naar de grens van India. In een fabriek verstopt tussen verschillende heuvels. 

Tatopani Emerald Green


De blaadjes zijn haast onbewerkt zijn. Hierdoor kan je de vorm van het blad al onmiddellijk waarnemen. Meestal zie je dat pas nadat je je thee hebt laten trekken. Erg benieuwd zet ik water van 80°C en ga zet voor deze gelegenheid de thee met een gaiwan. Ik laat hem de eerste keer een minuutje trekken en experimenteer vervolgend met verschillende trektijden. 


Tatopani Emerald Green


De smaak van de thee is subtiel grassig. Een beetje ziltig, het laat me ook een beetje aan Japanse thee denken. Niet uitgesproken, eerder een wolkje - een vleugje. Hmmm.. Ik geniet en sta even stil bij de bijzondere herinneringen dat het aroma bij me oproept. Thee is ook  graven in je doos vol memoires en spontaan erkennen wat de smaak en de geur met je doet. Vaak hoor ik mensen zeggen; dit doet me terug denken aan.. of, ik herken de geur van ergens. Dan is je geuren bibliotheek of je onbewuste geest aan het werk.. Cool toch! 

Deze Nepalese groene thee is alvast bijzonder geslaagd. Een must drink! Bezoek zeker eens Tatopani Tea voor meer opmerkelijke thee ideeën. De andere samples presenteer ik je graag in volgende blogs.. 

Tot later voor meer TeaLove!

Ps: Vind je De Theeblog FB pagina al leuk? 

Geen opmerkingen