Mogelijk gemaakt door Blogger.

Thee & ChocoladeAls je een thee addict bent, dan doe je gekke dingen. Dan rijd je helemaal naar Haarlem, vijftien minuten boven Amsterdam, om thee en single origin Chocolade van The Highfive Company te ontmoeten. Maar vooral om de synergie tussen deze twee te ontdekken. En, en, en.. dit allemaal in het gezelschap van Nikki, collega theeblogger.
Met bibberende benen en niet alleen van de lange autorit stap ik verwachtingsvol de ruimte binnen. Altijd spannend om op ontdekking te gaan en zeker als het event wordt georganiseerd door Dennis van The Highfive Company. Een naam met faam in deze boeiende wereld. Ik overzie de zaal en zie chocolade. 

Veel Chocolade

Dit bedrijf is een actieve en snelgroeiende importeur, exporteur & distributeur van een unieke selectie ‘American Craft Bean-to-Bar‘ chocolade. Verwacht geen gekende grootwarenhuis repen. De voor ons bekende merken kom je hier niet tegen. Naast lekkere repen is er ook een hele selectie aan drinking chocolade en accessoires.  Nu, ik wil je graag wat meer vertellen over dit zalige product. Helaas ontbreekt het me aan kennis hierover. Ook een hele wereld op zich! Er bestaan zelfs chocolade sommeliers.

 

Thee & Koffie

Naast chocolade heeft Dennis ook jonge bedrijven uitgenodigd, elk met hun eigen specialiteit. Essentials Tea verzorgt thee, Bocca de koffie. Kan je raden waar ik het langste bijgestaan heb?


Essentials Tea

Workshop


Op het programma staan veel workshops, toch kies ik enkel diegene uit die voor mij belangrijk is. Stipt 14u30 stappen we de workshop ruimte binnen.  Mariëlla Erkens inspireert met Thee & Chocolade. De energie van deze theesommelier werkt aanstekelijk, ik schuif verwachtingsvol heen en weer op mijn stoel. I want some tea & chocolate! And I want it now..


Mariëlla Erkens


Mijn geduld wordt op de proef gesteld, want eerst een woordje uitleg over water. De aanwezigen schrikken als ze het verschil zien tussen thee met Spa of thee met kraantjeswater. Jeetjemina.. hoor ik de lieve Nederlanders in het hoge Noorden denken.

En dan is het zo ver. Het proeven kan beginnen. Mariëlla laat ons in totaal 3 theeën proeven, met evenveel verschillende chocolade. Een Japanse groene, een Nepalese oolong en een jonge Pu erh. En dan de chocolade erbij.

Het gaat als volgt:

Eerst ruiken, dan sippen van je thee.. wat ervaar je? wat proef je?

Neem een stukje chocolade, eerst ruiken.. dan laten smelten op je tong.. hier dezelfde vraagjes als hierboven.

Laat een tweede stukje chocolade smelten op je tong en sip van je thee..

Some call it heaven


Wat gebeurt er? wat doet je chocolade met je thee of wat doet je thee met de chocolade? Voor mij is dit genieten, beleven, een explosie aan smaken ervaren. Dit moet iedereen weten.. Magic Baby! De donkere thee op de foto is trouwens van Nikki, naast haar blog, leuke theetjes is ze ook trotse eigenaar van TatopaniTea, een webwinkel met thee uit Nepal.

Oolong & Groene thee

Ziezo.. ik geniet nog even door van de heerlijke herinneringen.  In de hoop je te kunnen verleiden met thee.

O ja? Kom je al naar mijn online theeworkshop?

Tealove!
Geen opmerkingen