Mogelijk gemaakt door Blogger.

Ontdek Joy of Matcha

Joy of Matcha


Matcha houdt je wakker! Zeker als je het veel te laat op de avond drinkt. Deze poederthee uit Japan geeft je energie, het is een groene bom. Maar schrikt soms een beetje af, want hoe begin je er aan? Hoe maak je hem klaar?

De meeste mensen denken; duurt uren - lang zitten - gracieuze bewegingen & Japanse Theeceremonie als ze het woord Matcha horen? Of ze zijn wat onder de indruk van de tools die je nodig hebt om deze thee te zetten.

Maar er is goed nieuws! Je kan deze groene poederthee heel gemakkelijk thuis zetten, met je eigen keukenmateriaal en het duurt niet eens zo lang. 

Matcha Love

Wat heb je nodig? 


Uiteraard Matcha. Dit groene poeder wordt steeds populairder, dus pas op met thee die heel goedkoop wordt aangeboden. Matcha is duurder en dit heeft zijn redenen, het productieproces neemt namelijk meer tijd in beslag dan bij andere thee. Zo worden de blaadjes verpulverd tussen twee stenen en duurt het toch een tijdje alvorens men enkele honderden grammetjes poeder heeft geproduceerd. 

Je hebt ook Matcha om te koken, maar die is van mindere kwaliteit, dus minder lekker om te drinken én andersom zou het ook zonde zijn om met het ceremoniële type te gaan experimenteren in de keuken.  Maar kijk, je mag dat natuurlijk zelf beslissen! Er is geen raad van Matcha Rechters die je straffen als het niet volgens plan verloopt. 
 
Een kommetje én dat hoeft niet duur te zijn. Je vindt vast een exemplaar in je keukenkast dat perfect dienst kan doen. Later kan je overschakelen naar een mooier exemplaar, een Matcha Bowl of Chawan, zoals dat officieel wordt genoemd, zijn echte kunstwerkjes. Dat maakt je drink ervaring nog unieker of plezieriger.

Een Bamboe Spoon of Chashaku is gemakkelijk om de juiste hoeveelheid af te meten, maar ook een koffielepeltje kan dienst doen. 

En als laatste is een Bamboe Whisk of op zijn Japans, een Chasen, handig om je poeder op te kloppen, maar je kan ook die gave melk opschuimer gebruiken. 


Joy of Matcha


Aan de slag

Doe twee gram Matcha in je kom, dit zijn twee scoops met je Chashaku of ongeveer 2/3e van een koffielepel.

Vul aan met 60 tot 80 ml water, met een temperatuur van 70 tot 80 graden. Als je geen warmte aanduiding op je waterkoker hebt staan, laat dan even afkoelen of schenk je water een paar keer over in een andere tas. Deze techniek verlaagt de temperatuur van je H2O. 😎 Ik moet zien dat ik synoniemen gebruik, hihi!

Houd je kom vast in de ene hand en 'start to whisk' met je andere. Klop vanuit je pols en ga in een W richting aan de slag. Je kan uiteraard ook alle andere letters van het abc uitproberen. Maar de 23e letter in het modern Latijns alfabet helpt je aardig op weg. En zal misschien ook prettiger aanvoelen. Oefening baart kunst, na verloop van tijd zal het vlotter gaan. Dus,  No Worries, het is geen wedstrijd. 

Geniet van je drankje! Drink het bij voorkeur niet vlak voor het slapen gaan, want dan bestaat de kans dat je een nachtje zal doordoen. High Energy Level.

Wil je dit groene goud zelf eens proberen? Wel, Joy of Matcha kan je verder helpen.

In de hoop je te kunnen verleiden..

O ja.. kom je al naar mijn gratis online theeworkshop

Tealove!

Geen opmerkingen