Mogelijk gemaakt door Blogger.

Studio Thee - Gastblog


Thee en ondernemende vrouwen, twee onderwerpen die een speciale plek verdienen. In de gastblog van vandaag lees je hoe de connectie met thee gestart is voor Thérèse van Studio Thee. Ze verdient zeker haar plaats in de categorie 'Straffe Madammen'.Het is nog donker buiten. Ik ben op het platteland. Het water kookt en de damp stijgt op. Mijn oog is gevallen op de Yunnan gold (Dianhong thee). Een thee die ik de laatste dagen vaak in de ochtend zet. Ik pak mijn yixing theepot, doe 2,5 gram in het potje en schenk het hete water op. Kort, ongeveer 60 seconden, laat ik de thee trekken. Ik kijk naar de kleur als ik hem in de tea ocean giet. Mooi roodbruin. Een zoete houtachtige geur komt mij tegemoet. Dat belooft wat.

De lucht kleurt ondertussen lichtroze en de zon breekt langzaam door. Ja! dacht ik direct toen ik het berichtje van Kelly van De theeblog las om een gastblog te schrijven. Ik slurp de thee naar binnen en proef de aroma's: honing, cacao en hout. Het mondgevoel is vol (filmend) en het smaaktype is zoet. De thee is niet bitter, dat duidt op een goede kwaliteit. Goedkopere versies kunnen erg donker kleuren en bitter smaken.

Elke zet is weer een ontdekking en een leerproces: wat ruik ik? Wat proef ik? Hoe meer ik zet hoe enthousiaster en leergieriger ik word. Het is een sneeuwbaleffect. En zo is mijn connectie met thee ook begonnen. Klein en spontaan door de theewebshop van mijn vader www.theexpress.nl over te nemen tijdens een vakantie. Dit waarnemen breidde zich steeds verder uit en voordat ik het wist zat ik bij les 1 van het theesommeliertraject bij de ITC Academy en is studiothee een feit.

Ik ben verslingerd aan thee. En aan het met aandacht zetten van thee. Want dat is eigenlijk waar het allemaal om draait. Om je thee zorgvuldig te zetten en er aandachtig van te drinken. En met plezier. Ik word daar blij van. De missie van studiothee is dan ook om anderen enthousiast te maken voor pure thee, kennis op een toegankelijke manier te delen en met plezier verschillende theeën te ontdekken.

Wil je meer over mij weten? Je kunt me volgen op www.studiothee.nl en op instagram onder de naam studiothee. Wil je op een toegankelijke manier meer te weten komen over thee, een workshop over thee volgen of ontdekken hoe een aantal theeën smaken? Dat kan ook. Ik organiseer workshops en thee proeverijen. Tot dan!


 
Dank je Thérèse voor deze mooie blog. Hopelijk zie ik je op het Dutch Tea Festival in mei.. En voor de lieve bloglezer, hoop dat ik je deze week ook heb kunnen verleiden met lekkers! En ook het event in mei is voor jou een hele grote aanrader! :-)

Ps: Kom je al naar mijn Par-Tea? Helemaal gratis.. alleen maar thee!

Liefs,

Geen opmerkingen