Mogelijk gemaakt door Blogger.

Dark Roast Tie Guan YinBen je een kleine of grote Coffee addict en is één van je voornemens om meer thee te drinken? Of ben je op zoek naar een warmende, maar ook verzachtende thee om de koude wintermaanden mee door te komen? Dan kan een donker geroosterde Oolong wel eens de oplossing zijn. Dark Roast Tie Guan Yin


Deze charcoal geroosterde thee is afkomstig van het op vijf na grootste eiland ter wereld, Sumatra, Indonesië.Van oorsprong is Tie Guan Yin, gekend als 'Iron Godess of Mercy', afkomstig uit China, maar ze zijn er in de Indische Oceaan ook mee aan de slag gegaan. 

Deze Oolong is absoluut speciaal te noemen, want hij is geboren en getogen op mineraalrijke vulkanische bodem. Dit zorgt voor een minder gekend smaakprofiel. Dark Roast Tie Guan Yin is een gedeeltelijk geoxideerde thee die stevig gerold is en geroosterd is met charcoal firing. 

De infusie is heeft een warme amber kleur en als je dit presenteert in een wiskyglas, dan heb je alvast het idee dat je een flinke borrel gaat drinken. In dit smaakprofiel herken je tonen van caramel, cacao en kaneel. De thee heeft ook een rokerig karakter, door het roosterproces, maar kan desondanks de donkere chocoladesmaak niet verbergen. 

Als je de thee wat langer laat trekken wordt hij geweldig stevig en dat kan voor een liefhebber van zachte, subtiele smaken wel eens overweldigend zijn. Vandaar ideaal voor mensen die van koffie naar thee willen overschakelen. Iemand zei me ooit, want ik heb dit lekkers thuis liggen, zeker ook geschikt voor een roker die wil minderen en een gezond alternatief zoekt. Dit omwille van het rokerig karakter. Deze Oolong is een stevig drankje dat opwarmend werkt, ideaal om de koude winteravonden te trotseren.

Recept:

- 3 gram Donker Geroosterde TGY
- 250 ml Spa reine
- 95°C

Dark Roast Tie Guan Yin : droge bolletjes

To do: 

- De thee vooraf kort laten schrikken, max 10sec, zo komen de blaadjes sneller open en kunnen er meer smaken op kortere periode worden vrij gegeven.
- Afhankelijk van eigen voorkeur laat je deze thee trekken. Ik laat deze thee zeker 3 minuten, al heb ik hem ook al eens 6 minuten laten staan, als je hem Western Style zet.  Maar dan is ie echt wel heel erg sterk. Maar misschien vind je dit wel super lekker. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om hem in een gaiwan te zetten, 6 tot 8 gram.
- Experimenteer

Dark Roast Tie Guan Yin: natte blad


Ook de kat is geïnteresseerd :-)


Dat deze drank meerdere positieve eigenschappen bevat moet ik niet extra benadrukken. Maar er is meer, je kan hem ook gebruiken om een lekkere cocktail  te brouwen. 

Altijd een feest als je thee kan drinken..

Ps: kom je al naar mijn Par - Tea? Helemaal gratis.. alleen maar thee...xxx

Tealove,

Geen opmerkingen