Mogelijk gemaakt door Blogger.

Thee Cocktail Roze Tie Guan Yin

 
Het is weer tijd voor de rubriek - het moet niet altijd gezond zijn. Deze maand stellen we met trots de  Roze Tie Guan Yin voor. Deze unieke en zeer originele theecocktail vind je voorlopig alleen op de kaart van De Theeblog.  Ook dit keer gaan de credits naar Davy de Wreede van Huur een bar. Let's ExperimenTHEEr!


Roze Tie Guan Yin


Even wat voorbereiding:


Enkele uren vooraf maak je je theebasis klaar. Voor een halve liter thee heb je 6 gram Dark Roast Tie Guan Yin nodig.
- Verwarm je water tot 95°C, spoel je theeblaadjes kort met dit warme water, max 10 sec.
- Door ze even te laten schrikken gaan de blaadjes sneller open en geven ze op een kortere periode meer smaak af.
- Vervolgens laat je je 6gr thee, 3 minuten infuseren in 500ml water.
- Giet af en laat je drankje op kamertemperatuur afkoelen.

Dit heb je nodig:


40 ml peachtree
20 ml cirtoensap
50 ml rozenliquer
80 ml Dark Roast Tie Guan Yin (TGY die donker geroosterd is, volgende keer een blog hierover) pinky promise


Dit moet je doen:

- Voeg je ingrediënten samen met 3 ijsblokjes in een shaker
- Shaken tot de shaker condens vormt
- Giet over ijsblokje uit in je glas
- Werk af met een schijfje perzik en enkele theeblaadjes

Tip: 

Om de cocktail wat feestelijker te maken kan je prosecco toevoegen

Perziken zijn deze tijd van het jaar iets moeilijker te vinden, je kan ook altijd garneren met een blaadje munt 😋

Meer lekkers op de fb pagina van Davy!

Wie heeft er zin om ook te expermenTHEEren?

Liefs,








Heb je mijn gratis Ebook al? Kijk snel op www.detheeblog.be

2 opmerkingen

  1. awel deze ga ik zeker eens proberen rond de feestdagen! hij ziet er heerlijk uit!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker doen Ellen! Heel erg lekker met de feestdagen.

      Verwijderen