Mogelijk gemaakt door Blogger.

Zwarte Matcha


Zwarte Matcha Café Couture Antwerpen

Er zijn zo van die dagen, je stapt uit bed en je weet dat ie fantastisch gaat zijn. 21 december was zo een exemplaar. Maanden van wachten en fantaseren worden eindelijk realiteit. Hot - Hip & Uniek. Met deze woorden introduceer ik Zwarte Matcha in je leven. Misschien wel dé ontdekking voor mensen die koffie, voor thee willen ruilen. Black Matcha

Vol enthousiasme stap ik Café Couture binnen, je weet wel, één van mijn top 3 theezaken in Antwerpen. Ken -  TeaTiger -  TeaDealer & TeaCoach geeft me zoals steeds zijn breedste glimlach. Hij moet het mij niet vragen, hij weet waarvoor ik kom. Vandaag alleen maar unieke theeën op het menu. Sinds kort is er een uitbreiding van het assortiment en ik heb even tijd om te proeven. 

Nadat Honey Guan Yin Oolong - op Gong Fu Cha wijze mijn hart heeft veroverd, Ken enkele klanten op gepassioneerde wijze introduceert in de wereld van (groene) Matcha, Lucky me.. mee testen is de boodschap, krijg ik eindelijk een moment met dit zwarte goud.

Zwarte poederthee

Matcha, de groene vorm, ken je wel. Poeder - gemaakt van groen thee & afkomstig uit Japan. Niet meer weg te denken in je theecollectie, te gebruiken als energiebom, om te drinken of heerlijk te verwerken in je smoothie. 

Zwarte Matcha is gemaakt van zwarte theeblaadjes, volgens dezelfde techniek als zijn groene broer, hij is echter niet afkomstig uit Japan, wel uit Korea. Het is een een zwarte poederthee, die gemakkelijkheidshalve Zwarte Matcha wordt genoemd. Dat is herkenbaar en mensen weten onmiddellijk waar het over gaat. 

Zwarte Matcha


Hij wordt klaargemaakt zoals 'the green stuff', maar is misschien wel toegankelijker om te drinken. 'Echte' Matcha smaakt groenig en soms een beetje bitter én niet iedereen is zot van deze uitgesproken smaken. Pas op, ik ben ervan overtuigd dat je dit wel kan leren drinken, dus geef niet op als de smaak in eerste instantie niet bij je past. 

Zwarte Matcha


Black Matcha is zacht romig en heerlijk vol van smaak. Hij proeft uiteraard naar zwarte thee, maar ook een beetje naar cacao en is afgewerkt met een vleugje hazelnoot. Ideaal voor de koffieliefhebber die wil overschakelen. Dit is vooral te danken aan de licht romige structuur. Als je dit drankje bovendien nog eens gaat presenteren in mooie espresso kopjes dan krijg je ook visueel het idee dat je aan de koffie gaat.

Voila Zwarte Matcha, vanaf nu geen onbekende meer. Ideaal om de dag mee te beginnen of te consumeren wanneer je dat dipje voelt opkomen. Je krijgt hier ook weer het volledige blad binnen, je drinkt namelijk alles op. Het heeft iets minder high - energie - kick - gehalte als Green Matcha. Wil je werkelijk knallen - knallen - knallen  dan moet daar voor gaan. Hebben ze ook in Café Couture.. 😋 
Maar Black Matcha presteert meer dan voldoende in de extra - energie - zone.

Met liefde gemaakt, dat smaakt: leuke video over Black Matcha

In de hoop je te kunnen verleiden 😍 tealove en tea you next time!

Meer weten over 'Theewinkels in Antwerpen'? 

Liefs,2 opmerkingen

  1. Ik had het al gezien op je Instagram en ik ben totaal geïntrigreerd! Ik heb graag de 'gewone' matcha dus ik wil deze ook zeker eens proberen :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Kristien! Moet je zeker uitproberen. Ken zal je met alle plezier verder helpen. Doe hem de groetjes van mij.. :-)

      Verwijderen