Mogelijk gemaakt door Blogger.

Yunnan White Moonlight HotsoupWat is er heerlijker om bij het ochtendgloren een heerlijke witte thee te testen. Ik heb nog niets gegeten of gedronken, zo is mijn smaakpalet nog helemaal fris. Benieuwd hoe deze thee van Hotsoup gaat smaken.


Hij lag al een tijdje klaar om te testen. Maar door een vergetelheid is deze beauty een beetje naar de achtergrond verdwenen. Ik vond hem gisterenavond terug en whoppa!!

Tijd voor een feestje in de ochtend en in de mond!

En ook een beetje om de Trump kater door te spoelen.

Yunnan White Moonlight

Deze witte thee, Yue Guang Bai is afkomstig uit Simao, uit de provincie Yunnan, China. Gemaakt van de variĆ«teit Da Ye, geoogst in april 2016, kwaliteit premium. 

Het openen van de verpakking start veelbelovend. In het droge blad ruik ik gele rozijntjes, een heerlijk zoete geur komt me tegemoet. Ook de vele zilverharige buds zijn als snoepjes voor m'n ogen.
 Receptje voor deze thee:

- 200ml Montille
- 3 gram Yunnan White Moonlight
- 80°C, al heb ik deze even laten staan, dus is het water wat afgekoeld voor ik opgiet
- 3 minuutjesHet resultaat is een licht infusie met een subtiele zoete en lente smaak. Een beetje gedroogd hout en een notige smaak. Lekker, maar licht. mijn afgekoelde water zit hier voor iets tussen. Dus schenk ik opnieuw op. Dit keer durf ik 90°C en ga ik voor 4 minuten trektijd.Zwemmend in heet water geven de bladeren een smaakvol karakter. Er is zoveel te ontdekken in deze unieke thee. Deze zijdezachte - verse en jonge thee geeft me enkele momenten om bij weg te dromen.

Na 5 keer opgeschenken (zegt veel over de kwaliteit) wil ik nog experimenteren maar de plicht roept. Toch neem ik even tijd het natte blad te bestuderen.

Fijne blaadjes, een prachtig voorbeeld van  "2 leaves and a bud".Heel accidenteel ontdek ik dat deze thee prachtig samen gaat met mijn bananen smoothie. Een slokje warme thee na een hapje banaan zorgt voor een zoete explosie in mijn mond. Match!! denk ik, terwijl ik verder snoep!

Blij met de ontdekking en dankbaar dat er zo'n fijn product bij Hotsoup te verkrijgen is. You guys rock!

Liefs,


Heb je mijn gratis Ebook al? Kijk snel op www.detheeblog.be


Geen opmerkingen