Mogelijk gemaakt door Blogger.

Wat is Masala Chai?



De winter staat voor de deur, dus tijd voor Chai. Je kan je heerlijk verwarmen aan deze pittige drank, meer nog, je kan hem helemaal op jouw maat maken. Klaar voor jouw Chaigasm?

Zwarte thee, kruiden, melk en zoetstof


Dit zijn de ingrediënten voor jouw kopje geluk. Geboren in India en uitgegroeid naar Masala Chai. Gedronken van 's morgens tot s' avonds en gekend voor zijn medicinale eigenschappen. Aan Ayurvedische geneeskunde waag ik me niet, maar ik weet dat zwarte thee opwarmend is en kruiden geneeskrachtig.

Wat het ook mag zijn, vuur en vlam na een kopje van dit magische drankje. Maar dan moet ie goed gemaakt zijn.

Ik herinner mijn allereerste Chai:

Thee ei gevuld met Chai - getrokken in warme melk

Vond ik helemaal niet lekker, de teleurstelling was groot.


Als gepassioneerde theeliefhebster ging ik op zoek naar meer (en natuurlijk is er meer én veel beter)

In dit filmpje kom je meteen in de energie van de drank en begrijp je waar het over gaat.

Chai is een zwarte thee, vaak met een basis van gember en kardemom in combinatie met verschillende andere kruiden, zoals: anijs, kaneel, kruidnagel, koriander, venkel, citroengras, zoethout, peperkorreltjes, rozenblaadjes, vanille, kurkuma... En naar believen nog een heleboel anderen.

Je kan je Chai personaliseren, naar eigen noden en wensen. Wat vind je lekker, wanneer wil je het drinken en wat heb je nodig?

én met welke 'melksoort' wil je het koken?

Ga je voor traditioneel?

of liever voor soya - rijst - amandel - cashew.. enz, enz..

Chai zoeten doen ze in de Indische keuken vaak met Jaggery, een niet - geraffineerd zoetstof afkomstig uit suikerriet. Als je dit niet hebt liggen thuis, kan je voor elke andere zoetstof gaan. De ene al gezonder dan de andere.. :-)

Voel je vrij en experimenteer!!

Als afsluiter.. 

de keuken in... op naar dat Chaigasm ;-)

Dammnnn... What a way to end the day!

Tea you later!

 
Heb je mijn gratis Ebook al? Kijk snel op www.detheeblog.be










Geen opmerkingen