Mogelijk gemaakt door Blogger.

Ik ben vreemd gegaan!

Klopt, ik ben vreemd gegaan! Maar, nu ik er op terugblik heb ik er geen spijt van. Het was een mannelijke collega die me aanspoorde het te proberen en zijn argument trok me over de schreef.
Ik had al uren honderduit zitten vertellen over mijn passie. Ik had hem ook al verschillende thee├źn laten proeven en op een avond zei hij tegen mij (ik werk in shiften):

Ik vind dat jij nu ook koffie moet proberen. 

"Jij laat mij maar heel de tijd thee drinken,  als tegenprestatie mag je nu ook koffie drinken".

Bon.. had ie wel gelijk!

Moeilijk te beschrijven wat er toen door me heen ging. Ik heb nooit koffie gedronken - nooit leren drinken, hoewel mijn ouders dit wel dronken. Zou het kunnen dat volgend verhaal er iets met te maken heeft? 

Ik was een jaar of zes en dol op cola.. Zo fout, maar dat wist ik toen nog niet. Op een gegeven moment, na een sportactiviteit, wordt me een glas cola aangeboden. 

Dacht ik! 

Bleek het koude koffie. 

Jakkerdejak - bleet - schreeuw.. je weet wel hoe dat gaat. 

Ik heb NOOIT of NOOIT er ooit maar aan gedacht koffie te drinken!

Koffie is in mijn onderbewustzijn ingegaan als "onprettige ervaring" en zo ben ik dat altijd blijven zien. 

Ik was dus behoorlijk aan het zweten toen ik toestemde koffie te drinken. Er flitste van alles door me heen.. en het ergste was wel.. 'OMG, wat als ik dit lekker vind?'

Koffiepad - Senseo - Ik neem voor jou de roze tas - Het ging allemaal zo snel. Niet veel later had ik een bakkie troost vast. Veel te heet om van te drinken, dus tijd om een foto te trekken - als bewijs - 

En daar ging ie dan..

en ik heb twee zinnen om dit te beschrijven!


veel te bitter & echt zo slecht

Ik stoot ongetwijfeld menig koffieliefhebber voor de borst, maar als ik zeg dat het een wit merk - koffiepad van een grootwarenhuis is.. Krijg ik dan respijt? 

Drie slokjes en heb de koffie door gegeven. Blij dat ik het geprobeerd heb en kom tot de conclusie:

Niets voor mij.


Of zijn witte koffiepads net zoals theezakjes? En moet ik het alsnog een kans geven?

Misschien moet ik wel de real-deal.. net zoals bij thee.

Wie weet.. Wie mij wil inspireren - weet mij te vinden!

Tea you later,

Liefs,


6 opmerkingen

 1. Oeioeioei! Senseo koffie is hetzelfde als theezakjes uit de supermarkt. Ik was ook nooit echt zot van koffie, tot ik koffie van versgemalen koffiebonen heb gedronken (zetwijze was toen via de aeropress denk ik). Voor het eerst kon ik verschillende tonen en subtiele smaken onderscheiden in de koffie en het smaakte absoluut niet bitter!

  Als je koffie echt een kans wilt geven, dan kan je best langs bij een koffiezaak dat zijn eigen bonen brandt en verschillende zetwijzes aanbiedt. Koffie Onan in Leuven is bijvoorbeeld zo'n zaak.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Kristien,

   Dank je voor je bezoekje en je wijze tips. Je geeft me alvast de goesting om het eens uit te proberen en een stapje verder te gaan in dit experiment. En wie weet krijgt koffie dan eens een eerlijke kans :-)

   Verwijderen
 2. Hahaha Kelly! ik zie je gezicht al voor mij! En nu ben ik natuurlijk benieuwd wie die collega was ;) Verder volg ik Kristien wel. Er is heel veel verschil in koffie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier ook een ferfent theeliefhebber. Maar zo nu en dan val ik ter plekke in slaap. Echt niet handig. Dus ja, dan maar koffie. Maar als ik er niets bij doe krijg ik het ook niet binnen. Mijn "favoriet" is latte machiato met hazelnootsiroop. Dan krijg ik het wel binnen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb je ooit al matcha geprobeerd? Gegarandeerd dat je niet meer ter plekke in slaap zal vallen..
   Misschien moet ik ook eens starten met iets erbij. Thanks for the tip!

   Verwijderen