Mogelijk gemaakt door Blogger.

Uitdaging : Echte thee Stap 2Er zijn verschillende manieren om losse thee te zetten. Je kan je thee op een Westerse of Oosterse wijze zetten. In deze uitdaging ga ik dieper in op de Westerse manier van thee zetten.


Stap 2 : Ruimte en HoeveelheidThee wordt met de dag populairder en er zijn dan ook handige hulpmiddeltjes..

Denken wij.

Zo heb je een theetang of een thee- ei, je hebt allerlei leuke theefiguurtjes die je in je water kan hangen. Zo zag ik eens een haai met vruchteninfusie in. Leek het net alsof die haai aan het bloeden was. Super leuk om naar te kijken! Maar is het ook goed om je thee zo te zetten?

Belangrijk om weten: thee heeft ruimte nodig!

 


Ruimte om zich te kunnen ontplooien en op die manier zijn beste kleuren, geuren, smaken en aroma's af te geven. Thee die gevangen zit in een thee- ei zal anders smaken dan thee klaar gemaakt in een grotere oppervlakte. De opgepropte thee kan zijn heerlijkheid onvoldoende afgeven.

Je hebt ook handige theemakers, theepotten en theeglazen met ingebouwde filter. Die kunnen je helpen bij het creëren van meer ruimte voor je theeblad.

Maar het is ook belangrijk uit te kiezen welke zetmethode bij je past. Op welk tijdstip van de dag en waar drink je jouw thee? Als ik op mijn werk thee drink, dan is het heel anders dan wanneer ik thuis of tijdens een workshop thee drink.

Op het werk durf ik al eens te kiezen voor een theefilter, gewoon omdat ik daar niet de tijd heb om deftig met mijn thee bezig te zijn. Tuurlijk kan ik ook een glas met ingebouwde theefilter meenemen.. Maar ja.. daar denk je gewoon niet aan.. tot nu.. ;-)

Je kan alle thee op een Westerse wijze klaarmaken, toch komen oolongs en postgefermenteerde theeën beter tot hun recht wanneer ze op een Oosterse wijze gezet worden. In een gaiwan of een yixing.

Hoeveel thee gebruiken?

Ik gebruik 3 gram thee voor 250ml oftewel 12gram thee op 1 liter.
Uiteraard mag je spelen en experimenteren met de hoeveelheid thee. En voor Chinese zetwijzen worden andere hoeveelheden gebruikt.


Echt! De wereld van de thee is zo boeiend.. 


Opdracht:

Hoe maak jij je thee normaal gezien klaar?

Ga eens experimenteren met de twee kannen techniek of de filter.

Wat doet dit met je thee?

Proeft je thee anders?


Ik ben benieuwd naar je antwoorden,

Wil je meer van dit lekkers? Bezoek dan snel de De Theeblog FB pagina..

Liefs,Geen opmerkingen