Mogelijk gemaakt door Blogger.

Thee, Stilte & BrusselThee, stilte en Brussel.. dit zijn de ingrediënten voor een geslaagde zondagnamiddag. En als kers op de taart is ook de zon in zijn volle glorie aanwezig. Genieten!

Ik heb het eerder ook gezegd. Eens de deur van de theewereld open gaat, kom je schitterende mensen, maar ook te gekke thee ervaringen tegen. Zondag 9 oktober 2016 is zo een dag om nooit meer te vergeten. Uniek in zijn soort!

Brussel is gekend om zijn drukte, maar het kan ook anders. Aan de rand van Brussel is er mooie natuur. Ik wist dit ook niet, tot gisteren. 

Een tuin, een bos, vuur, een theemeester, houtblokken, kopjes, een boel gelijkgestemde zielen, thee & stilte. Drie mooie uren vliegen zo voorbij.


We hebben vier verschillende theeën geproefd, passend bij de herfst. Een oolong, een zwarte thee, die een ongelooflijke honingsmaak had, de lekkerste zwarte thee die ik ooit gedronken heb en twee pu erh's, waarvan de laatste toch gemakkelijk 30 jaar oud was. De theeën worden verschillende keren opgeschonken, dus proeven en ruiken we telkens verschillende aroma's en smaken. Op het einde worden de 2 pu erh's samen gevoegd. Ook dit geeft een uniek smakende thee als resultaat. 
Voor mij was dit een eerste ervaring met 'stilte thee' drinken in grote groep, we zijn ongeveer met twintig theeliefhebbers. De Taiwanese dame die de ceremonie leidt, zegt me dat dit soort evenementen in China & Taiwan erg gebruikelijk zijn. Zelfs met groepen van 100 tot en met 400 personen. Stel je voor, 400 mensen die in stilte thee drinken...

Ik voel een uitdaging opkomen... <3

Liefs,
2 opmerkingen

  1. Dat klinkt gezellig! Ik ben wel heel erg benieuwd naar die zwarte thee met honingsmaak ?;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi Ellen,
    Het was een zwarte thee uit Yunnan, China. Ze zijn nog even aan het achterhalen welke de juiste naam is.. maar waarschijnlijk alleen te vinden in de speciaalzaak in Brussel.. :-/

    BeantwoordenVerwijderen