Mogelijk gemaakt door Blogger.

Chia Matcha Pudding



Matcha en Chiazaadjes, kan je daar pudding van maken?  Vandaag ging ik experimenteren met deze twee toppers. In de theeblog van vandaag lees je het resultaat. Yummie or not?



Wat heb je nodig?

1 glas Amandelmelk

3,5 eetlepels Chiazaad

Agavesiroop

1 theelepel Cooking Grade Matcha


Chiazaadjes zwellen op als ze een tijdje in een vloeistof liggen. Ze krijgen dan een gel laagje rondom. Leuk om te zien, lekker om te eten en bovendien nog een über gezond. Ze bevatten, ijzer, foliumzuur, omega-3, magnesium en vezels.

Ook matcha heeft zo zijn gezondheidsvoordelen. Matcha is poeder gemaakt van theebladeren, je neemt al de matcha op, door deze te eten of te drinken. Ik ben ondertussen aan het werken aan een ebook over matcha, zodat ik je goed kan informeren over deze wonderthee. Meer daarover later.

Aan de slag!

Mix de amandelmelk, agave en matcha in een blender

Doe de chiazaadjes in een aparte kom en giet daarover de melk - matcha mix

Roer even om, zodat alles zich mooi kan verdelen




Zet in de ijskast.

Roer na een kwartier nog even om, zodat de zaadjes niet aan elkaar gaan plakken.

Laat de pudding voor een aantal uren rusten in de ijskast.

Werk af met een snuifje matcha poeder bij het opdienen.

Afhankelijk van je smaak kan je meer of minder zoetstof toevoegen. Sommige mensen zullen de matcha erg lekker vinden, anderen hebben het liever wat zoeter. Up to you!

De pudding smaakt fris, beetje zoet en ook de smaak van matcha en de chiazaadjes komen mooi door. Ik vind het heel erg lekker, mijn lief moest geen tweede hapje hebben. Hihihi!

Ik zou zeggen, probeer het een keer en laat het me weten.. :-)

Enjoy!!



ByTheWay: Het vult ook heel erg, kan je gemakkelijk een maaltijdje of twee van maken..



Geen opmerkingen