Mogelijk gemaakt door Blogger.

Wat is Oolong?Oolong is één van de zes theeklassen, afkomstig van de theeplant Camellia Sinensis. De anderen zijn: Witte, Groene, Zwarte, Gele en Post gefermenteerde thee.

Oolong zit qua productieproces tussen Groene en Zwarte thee tussenin, waarbij Groen 0% en Zwart 100% geoxideerd.
 

Maar wat wil dat nu eigenlijk zeggen, geoxideerde thee?

 
Het gemakkelijkste voorbeeld is dat van een appel die je in twee helften snijdt. Kort na het doorsnijden wordt de appel bruin, dit is het oxidatieproces dat in werking treedt. Door in aanraking te komen met lucht gaat de structuur van de appel veranderen.
 
Dit is wat ze met Zwarte thee ook willen bereiken. Ze gaan het blad stuk maken, zodat het oxidatieproces kan optreden. Bij Groene thee willen ze dit absoluut voorkomen en doen ze er alles aan om dit proces tegen te houden, dit doen ze door de thee na het plukken onmiddellijk te gaan wokken (is één van de technieken).
 
Oolong zit daar dus tussenin. Ze laten het blad gedeeltelijk oxideren, dit is een zeer intensief proces, want afhankelijk van hoelang ze het theeblad laten oxideren, heb je licht of donker geoxideerde thee. De theemeester mag dus niet te ver uit de buurt zijn of zijn productie kan wel eens tegen vallen.

Soorten Oolong

 
In het assortiment Oolong heb je Licht Geoxideerd en Donker Geoxideerd. Waarbij de lichte meer op de Groene thee zal gelijken en de donkere meer op de Zwarte thee.
 
Je hebt Oolongs die Geroosterd zijn en dit is een techniek die erg populair is in Taiwan. Daar experimenteren de theemeesters vaak met het roosteren van hun thee. Dit geeft erg diverse en specifieke smaken aan. Je hebt een keuze uit licht, medium en donker geroosterde Oolong.
 
En als laatste zijn er de Oolongs die Gearomatiseerd zijn. Deze zijn bewerkt met natuurlijke producten en bevatten uiteraard geen kleur en smaakstoffen. De Milky Oolong wordt behandeld met melkwaterstof en bij Ginseng Oolong wordt uiteraard ginseng gebruikt tijdens het behandelingsproces.Mijn favoriet 

Hoe ik het ook draai of keer.. Oolong is mijn favoriet! Mijn absolute voorkeur gaat uit naar Licht Geoxideerd, maar ook licht of medium geroosterd weet me te bekoren. 

Heerlijk om te drinken en te ontdekken.. Love it!

Liefs,
Kelly

Geen opmerkingen