Mogelijk gemaakt door Blogger.

Theecocktail TieGuanYin Maré + Give Away


Graag stel ik je de rubriek - het moet niet altijd gezond zijn - THEECOCKTAILS voor.  Dammn!! Ik heb in het verleden toch lopen prossen. Ging ik experimenteren met thee & cocktails. Pas op, versta me niet verkeerd. altijd super lekker en heel erg gezellig die avonden. Maar met een professionele mixologist aan mijn zijde zijn de theecocktails van een heel ander niveau. Wat een feest! Davy is langs geweest!


Op momenten dat je het niet verwacht kom je de meest inspirerende mensen tegen. Zo was dat ook die avond toen ik Davy van Huur een Bar tegen het lijf liep. "We moeten samen iets doen" daar sloten we ons gesprek mee af. En zo geschiede. We hebben bedacht en gedronken. En willen vooral dat jij er ook van kan meegenieten.Daarom zullen we de unieke receptjes ook delen. Enjoy!

TieGuanYin Maré


Dit is dé cocktail waar ik al weken naar uitkijk. Voor TieGuanYin, mijn favoriete Oolong, mogen ze me 's nachts wakker maken en laat Gin Maré nu de drank zijn waar ik holderdebolder verliefd op ben geworden. Deze twee samen kan alleen maar vuurwerk geven!

Voorbereiding


- Neem 2 gram TieGuanYin, verwarm Spa blauw tot 95°C en spoel even je Oolong in weinig water, max 10 sec. Hierdoor hebben de blaadjes de kans sneller hun geur- kleur- en smaakstofjes af te geven.
- Voeg dit bij 200ml Gin Maré en laat 6 uurtje trekken. Als je de thee te lang laat trekken, dan wordt de gin te bitter.

Ingrediënten


- 45 ml TieGuanYin Gin Maré
- 25 ml citroensap
- 20 ml citroengrassiroop
- 1/2e flesje 1724 Tonic

Bereiding

- Voeg Gin, citroensap en citroengrassiroop samen met drie ijsblokjes in een shaker
- Shaken tot de shaker condens vormt
- Giet daarna over 7 ijsblokjes in een gin glas
- Garneren met rozemarijn, citroengras en een mooi gesneden limequat.
What a gift made in Heaven! Toppertje! Mooie balans tussen zoet en zuur. Hoewel er maar een half flesje Tonic is toegevoegd mis ik de bubbels niet. Het hele drankje trekt mijn aandacht, het is bijzonder. Een wolk van TieGuanYin nasmaak vult mijn mond. De afwerking maakt genieten dubbel zo plezierig en ik waan me even onder de Spaanse zon. 13 september is voor mij een bijzondere dag en ik klink even in gedachten.

Omdat deze cocktail speciaal voor me is, wil ik aan deze blog een Give Away koppelen. Wat moet je hiervoor doen?

Ga naar de facbookpagina van De Theeblog en deel dit artikel op je tijdlijn. Easy Peasy!
Uit één van de deelnemers wordt dan op 20 september een winnaar getrokken.

Als je dit doet maak je kans op 50gram TieGuanYin, zodat je zelf ook van deze heerlijke Oolong kan genieten.

In de hoop jullie hiermee te verleiden :-)

Tea You Later!

Liefs,
Kelly

* Deze cocktail is gemaakt in samenwerking met Davy De Wreede van Huur een Bar
Je kan hem ook terug vinden op facebook.6 opmerkingen