Mogelijk gemaakt door Blogger.

Lisa's passie, haar beroep.


In de reeks straffe madammen, vandaag Lisa aan het woord. Ik ontmoet Lisa voor het eerst op het Dutch Tea Fastival. Dat we toen al een connectie hadden, wist ik niet. Als vrijwilliger op dit festival was het mijn taak de menigte voor de workshop 'Thee & Chocolade' door te laten naar de workshopruimte. Lisa en haar man stonden toen bij mij, het was even stressen, want het was niet zeker dat ze er nog bij konden. Gelukkig voor hen van wel! Later die dag kwam ik ze opnieuw tegen, we maakten een praatje en wat bleek...

Honderden kilometers van huis, in Nederland! hoor ik dat Lisa ook de opleiding 'Theesommelier' in 'De Theeacademie te Brugge' bij Robin Boels gevolgd heeft.  Zo grappig, je kent elkaar - zonder dat je dit weet. Ik had al veel over Lisa en haar winkel gehoord en zij ook over mij :-) En sindsdien volg ik haar theeavonturen op de voet... #haarpassiehaarberoep!

Gastblog van Lisa Vancraeyenest

professioneel theesommelier

Thee is er niet alleen voor de smaak en voor de gezondheid, het is een pure beleving!!
Het startte allemaal toen ik nog een klein meisje was. Ik dronk toen al heel graag thee en had er nooit genoeg van. Toen ik wat ouder werd wou ik er steeds meer over weten. De herkomst, terroir, hoe het klimaat de smaak van de thee beïnvloed, enzovoort. Het bleef tot over enkele jaren een passie en een hobby.  

 

VITA - FARM

Samen met mijn man Jürgen hebben wij een zaak in ambachtelijke voeding, VITA-FARM.
Binnen ons bedrijf produceren wij hoofdzakelijk suikervrije confituren, dressings, coulis... en verdelen deze via allerhande kanalen. Met onze VITA-FARM producten staan wij ook op beurzen. 
Toen we de gelegenheid hadden om ook een kleine stand met zelf geselecteerde thee te zetten, bleek dit al gauw een groot succes. Bij de volgende beurzen werd ons gamma alsmaar groter. Het begon meer en meer te kriebelen om iets met thee te doen op professioneel vlak. Ik volgde een intense professionele opleiding tot theesommelier, om mij  in de theewereld te verdiepen en mijn kennis verder uit te breiden. 
Meer en meer kwam ook de vraag van onze klanten naar een vast adres waar men onze thee kon krijgen. Toen besloot ik dat ik binnen ons bedrijf mijn eigen ding wou doen.

Ik wou van mijn passie mijn beroep maken.

Een gezellige theespeciaalzaak met professioneel advies voor de particuliere klant, alsook het opstellen van theekaarten voor restaurants. Veel van deze professionele klanten vinden intussen ook de weg naar onze winkel. 
Ikzelf heb 190 kwaliteitsthees geselecteerd voor in m'n zaak. Naast de thee kan je natuurlijk ook een groot assortiment ambachtelijke voeding zonder toegevoegde suikers vinden, honing producten, geschenkmandjes en alles om het perfecte kopje thee te serveren.

Iedereen welkom bij VITA-TEA, Wallenstraat 2, 8800 Roeselare.
Facebook: vita-tea
Instagram: theesommelier_lisa

Voila, mijn hart slaat weer wat sneller nu ik weet dat jullie deze prachtige dame hebben leren kennen. Ik zou zeggen, allen daar naartoe, want t'is er goed!

So long TeaLovers!

Liefs,
Kelly

Geen opmerkingen