Mogelijk gemaakt door Blogger.

Kayleigh's Liefde voor Thee

Foto: Kayleigh

'Tea connects' hoorde ik een keer van een theevriend uit India. En dat klopt! Thee maakt de wereld mooier en je leert onwijs gave mensen kennen. Eén van die gave mensen die de theewereld mooier maakt is theeliefhebber en - blogger Kayleigh van LoveForTea. Op enthousiaste wijze deelt ze haar passie..

Gastblog door Kayleigh van LoveForTea


Thee. Voor mij een drankje waar ik dagelijks van geniet en mee bezig ben. Wat ruik ik, wat proef ik, wat is het mondgevoel. Maar ook, wat doet de thee met mij, ontspan ik of krijg ik er juist een lekkere energie boost van. Thee kan namelijk altijd.

Misschien wat overbodig om te zeggen, maar mijn passie is thee. ’s Ochtends, ’s middags, ’s avonds, oftewel meerdere koppen per dag. En dat al jarenlang. Ik ben een 26-jarige freelance vertaler Engels – Nederlands en fulltime theeliefhebber. Al zolang als ik me kan herinneren wordt er hier in huis thee gedronken. M’n moeder, haar ouders en ook ik en mijn broertje (m’n vader is van de koffie, al begint daar de laatste tijd verandering in te komen). ’s Ochtends om bij wakker te worden, ’s middags om even een rustmoment te creëren in alle hectiek, en voor mij ook ’s avonds om helemaal tot rust te komen.

In 2012 besloot ik de stap te wagen, en begon ik via mijn blog LoveForTea mijn passie voor thee met anderen te delen. Misschien in eerste instantie gewoon voor mijzelf, maar toen ik merkte dat steeds meer theeliefhebbers mijn blog lazen, vond, en vind, ik dat echt onwijs gaaf. Op mijn blog schrijf ik over alles wat met thee te maken heeft, theeën, theeaccessoires, theewinkels, theemerken, de theeproductie etc. Ik zie het als een verslag van mijn reis door de wereld van thee.

Foto: Kayleigh

Op mijn blog probeer ik zoveel mogelijk de volgende punten centraal te stellen:
  • Ontdek
  • Geniet
  • Beleef
  • Make it your own

Ontdek
Ik ontdek elke dag weer meer over de wereld van thee. Ging mijn aandacht eerst naar de theezakjes uit de supermarkt, ijsthee uit flesjes en het showen van mijn theecollectie, zo ben ik drie jaar later helemaal gefocust op losse thee, zelf ice tea maken, en andere theeliefhebbers leren kennen. Met mijn artikelen probeer ik anderen ook aan te zetten om de wereld van thee te ontdekken. Proef, ruik, drink, slurp alles wat jou aanspreekt.

Geniet
Thee is genieten, en dat begint al met de mooie theeplant. Ik vind het geweldig dat van één plant wel zes theesoorten gemaakt kunnen worden. Zo veel verschillende genietmomentjes in één plant! Ik geniet dan ook van elk kopje thee, van de ontvouwende theebladeren tot aan het laatste slokje. Hopelijk inspireer ik anderen om ook te genieten. Niet alleen van het kopje thee dat ze drinken, maar ook van hun reis door de wereld van thee.

Beleef
En om van hun reis te genieten, moeten ze die beleven. Kies eens een thee waar je geen fan van bent en kijk of je daar verandering in kunt brengen door te blijven proeven en proberen. Zo drink ik zelf niet zo snel zwarte thee, maar door te blijven proeven heb ik wel ontdekt dat er ook hele zachte en lichte zwartetheesoorten zijn. Ga op je eigen smaak af en probeer verschillende theeën en zetmethodes.

Foto: Kayleigh


Make it your own
Dit is voor mij misschien wel het belangrijkste punt. Pas het theedrinken aan aan jouw leven. Theeceremonies uit Japan en China zijn geweldig, maar ook ik weet dat je op een drukke dag alleen tijd hebt om tussendoor even snel de waterkoker aan te zetten. Creëer je eigen theeceremonie waarbij je wel aandacht hebt voor de zetmethode en de smaak, maar die geen uren in beslag neemt.

Wat een verhaal om jullie te vertellen dat ik blog over thee, haha. Ik ben er dagelijks met veel liefde en passie mee bezig, en mocht je het leuk vinden om mijn reis door de wereld van thee te volgen dan ben je van harte welkom op LoveForTea! (Binnenkort blog ik verder op TeaMagazine.nl) Je kunt mij ook volgen op Facebook en Instagram.



Heerlijk deze passie! Ik heb genoten van dit artikel en daarom ben ik fan van LoveForTea!

Heb je zelf ook een theepassie en wil je er over vertellen, dan mag je altijd contact met me nemen. 

Tea You Later!

Liefs,
Kelly


Geen opmerkingen