Mogelijk gemaakt door Blogger.

Is it Art? Or Tea? In zakjes?Het trok mijn aandacht.. De felle kleurtjes, het mooie design. True Eye Candy! Een streling voor het oog. Ik ben niet alleen verrast door zijn mooie verschijning. - Hi! Nice to meet you!! - Ik ben ook heel benieuwd naar de thee die bij dit merk hoort. Echte thee, kruiden en vruchten, ze hebben het allemaal. Is it Art? Or Tea?

Mijn eerste Or Tea ontmoeting was met EnerGinger. Een kruidenmix van citroengras, gember en rozemarijn. Het was op een terrasje, ergens in een ijssalon, een 10km van bij mij thuis. Mijn hart maakt een sprongetje als ik de menu kaart open. Ik ga altijd eerst op zoek naar welke thee ze aanbieden en dan pas kies ik mijn eten erbij. I'm a freak, I know! Heel vaak ben ik teleurgesteld, want dan verkopen ze enkel de gebruikelijke traditionele zakjesthee. Je kent ze wel. Maar toen die dag, was ik erg gelukkig!! Yeah! Een bladzijde vol thee. Ook zakjes, maar bijzondere zakjes.

Laat ik het alvast zeggen. Niet alle zakjesthee is slecht. Je hebt builtjes met Fannings & Dust,  hierbij heb je - ieniemienie-  bladstukjes of wordt de thee erg fijn vermalen. Groot contactoppervlak met water, even trekken en je hebt thee. Allé ja, thee? ;-) Niet mijn favoriet. Maar je hebt ook merken die aandacht besteden aan hun zakjes én wat er in zit. Belangrijk! Een ruimer zakje - grotere blaadjes - kwalitatief goede thee. Op deze manier heb je lekkere thee die meer ruimte krijgt om te ontplooien en daarom beter smaken, aroma's en kleurtjes kan ontwikkelen. Want wees eerlijk, we hebben niet altijd de tijd om losse thee te zetten. Hoewel dit ook heel erg gemakkelijk is. Dus remember: je hebt zakjesthee en zakjesthee. :-)En Or Tea heeft naast hun thee in blik dus ook prima zakjesthee. Dit uit Hong Kong overgewaaid merk, besteedt hier bijzondere aandacht aan. Hun builtjes zijn gemaakt van biologisch afbreekbaar maiszetmail, met een stiksel van ongebleekt katoen. Kan niet slecht zijn.. Ook hier weer oog voor detail.En jeeeeuh..!!  Ik heb ondertussen een hele collectie en zal eens proeven of ze allemaal even lekker zijn. Mijn voorkeur gaat alvast uit naar de Chinese Classic Collection. Daarom nu, de beentjes omhoog en thee drinken. Ik zal ze even voor je testen.. later meer.. :-)

Ciauwkes!!

Kelly

Geen opmerkingen