Mogelijk gemaakt door Blogger.

Rondfladderende Theeduif gespotAl enkele keren heb ik het voorbij zien fladderen, de Theeduif met haar inspirerende kaartjes en heerlijk organische  theetjes. Geboren uit twee ondernemende dames die aanvoelen dat in tijden van online communicatie, een handgemaakt kaartje, een mooie en verrassende meerwaarde kan betekenen in het leven van de mensen die jij graag ziet. Omdat ondernemende theedames mijn aandacht trekken, besluit ik hen te contacteren.


Theeduif - Een glimlach per post


  Vertel ons eens wat meer over 'Theeduif'. Wie zijn jullie en wat doen jullie? 
 
Theeduif is een online kaartenservice met unieke, handgemaakte kaarten inclusief een zakje Løv Organic thee. Zo kun je iemand op een snelle en eenvoudige manier verrassen met een persoonlijk gebaar. Theeduif bezorgt jouw woorden door het hele land en daarbuiten.  Kies een van onze kaarten, een heerlijke smaak thee en bedenk een persoonlijke boodschap. Tot slot laat je het adres achter waar wij de kaart naartoe mogen laten fladderen, zodat de kaart de volgende dag in de brievenbus ligt.
  

Wat inspireert jullie om telkens zulke mooie kaarten te maken? 


We halen onze inspiratie uit onze omgeving: een felgekleurde bos bloemen, een inspirerende foto, een feestelijke verpakking, een mooi boek en urenlang plaatjes kijken op Pinterest. Al kletsend vullen we elkaar aan en komen we tot mooie ontwerpen. 

Waarom thee en geen koffie? 
 
Meer dan koffie staat thee voor ons voor warmte en gezelligheid. Door de basis van een goede kop thee aan de kaart toe te voegen, wordt de beleving vergroot: een kopje warmte per post. Je gunt iemand (op afstand) een moment voor zichzelf, een moment rust in alle hectiek. 

Wat is jullie eerste 'echte' thee ervaring? 
 
Op een terras in de voorjaarszon van Parijs, in de rue Cherche-Midi, ontstond Theeduif. Om dit te vieren trakteerden we onszelf op een goede kop thee bij de klassieke theewinkel Mariage Frères. Mooi gedekte tafels, bloemen op tafel én grote koppen dampende thee. Zo begon ons nieuwe, gedeelde avontuur: Theeduif.


Welke herinneringen komen boven bij jullie allereerste 'Theeduif' zending?  

       Een nog niet perfect werkende printer en de (gezonde) spanning van een eerste reactie.

Wat is jullie meest grappige 'Theeduif' moment'? 
 

Inmiddels is het moeilijk om er een te noemen. Het leuke aan Theeduif is dat we het bedrijf met zijn tweeën runnen. Naast zakenpartners zijn we elkaars beste vriendinnen. En dat maakt dit hele avontuur zo ontzettend leuk. Ieder moment wordt samen gedeeld en gevierd: de lancering van de website, de eerste bestellingen, de duizendste order, de eerste grote opdrachten. De lijst is immers immens, maar een van de onvergetelijke momenten is zeker de keer dat we Amsterdam vol ‘Theeduif liefdes-posters hingen’. Het was ijskoud en beren spannend. Maar de reacties waren zo leuk en de warme kop thee na afloop hield ons warm.

Jullie komen uit Nederland, kunnen mensen uit België ook een kaartje bestellen?
 

Dat kan zeker. Onze duiven fladderen de hele wereld over.

Hebben jullie ooit zelf een kaartje terug gehad? 
 

We sturen elkaar sowieso regelmatig een kaartje. En daarnaast stuurde Alexandra’s vader haar ooit een Theeduif kaartje die Geertje had gemaakt. Heel grappig om zelf een van je eigen kaarten op de mat te vinden. De toepasselijke tekst in de kaart luidde dan ook ‘Een koekje van eigen deeg.’
Vind je de theeduif een originele manier van mensen verassen? Neem dan snel een kijkje op hun website

Verras met thee! Wat een cool idee... :-)

Liefs, 
Kelly 

Ps: Ben jij ook een ondernemende man of vrouw in de wereld van de thee? Neem dan gerust contact met me op... Samen verspreiden we #tealove :-)

2 opmerkingen