Mogelijk gemaakt door Blogger.

Koken met kruiden (extracten) en heerlijke thee drinken.Volledig gestresseerd, helemaal onder de indruk van het verkeer die ochtend, kom ik ruim een half uur te laat op mijn afspraak bij Créosa. Ik ga door de grond van schaamte, maar Créosa stelt me op mijn gemak. Ik krijg een schattig geraniumcakeje en een grote tas Energy Moments, in een mum van tijd is mijn stress weg. En Créosa heeft nog meer bijzonder in petto...


Op de Kruidendag in Herkenrode zijn ze alvast goed bezig. Na het kruideninfuus en de Japanse theeceremonie word ik ook ondergedompeld met de energie van kruiden, essentiële oliën en  aromatherapie.
Créosa Govaers valt ook in de categorie Straffe Madammen. Al jaren is ze een krak in kruiden en aromatherapie, ze geeft lezingen en workshops en sinds kort is ze trotse auteur van het boek:

Koken met Kruiden (extracten)


Ik heb hem ondertussen al gelezen en was aangenaam verrast door de heerlijke recepten, de interessante weetjes en de mogelijkheid om mijn eigen cola te gaan brouwen nu. (Ik drink geen cola... maar moest ik dit wel doen, dan zou ik zeker dit recept gebruiken.. :-) :-) )

Er staat ook een stukje over thee in. Samen met Jeanne Gennar heeft Créosa enkele theeën ontwikkeld die toch wel de moeite waard zijn eens te proberen.

Zwarte thee, groene thee, kruiden en vruchten.. de theesoorten die Créosa aanbiedt zijn ontstaan vanuit de nood aan lekkere smaken met tegelijk een grote therapeutische werking. De theeën zijn geparfumeerd met essentiële oliën, die allen hun specifieke werking hebben.

Terwijl ik zo het boek doorblader, voel ik een grote honger opkomen. De creatieve gerechten in het boek zien er erg lekker uit, mijn smaakpapillen treden in werking en mijn maag begint te grollen. Hoog tijd om zelf aan tafel te gaan.. :-) En daar drinken we thee bij. Healthy Moments, een groene thee met peterselie trekt mijn aandacht. Peterselie? Ik ben heel benieuwd!Ben je zelf ook heel benieuwd naar de thee, het boek 'Koken met kruiden' en Créosa? Wel, dan heb ik goed nieuws voor je. Op 8 oktober is het

Opendeurdag Creosa Aroma Experience & Officiële Boekvoorstelling


Je kan die dag komen genieten van lekkers en er is ook een heuse workshop voorzien. Wil je er graag bij zijn, stuur dan een mailtje via deze link. Op deze pagina vind je ook het adres.

Ik ga alvast! Zie ik je daar?

Groetjes,
Kelly

Ps: Het recept van de Geraniumcake, foto bovenaan, kan je ook terug vinden in het boek.. :-) Ik ben alvast grote fan!

Geen opmerkingen