Mogelijk gemaakt door Blogger.

Silver Needle van Mr & Mrs Tea


Genieten jullie ook zo van dit mooie beeld? Silver Needle of Bai Hao Yin Zhen is wel heel bijzonder. En ik heb dubbel geluk, want ik heb die van Mr & Mrs Tea. :-)

 Jullie weten dat ik onlangs een Tea Date had met Mrs Tea. Bieke had 2 lekkere theeën voor me bij. De zwarte thee heb ik reeds besproken en nu komt het witte wonder aan de beurt.

Bai Hao Yin Zhen 


Of  'Wit Dons Zilveren Naald' voor diegenen die geen Chinees spreken onder ons. Een thee afkomstig uit de provincie Fujian, heel erg delicaat en subtiel van smaak. Even een momentje voor jezelf als je van deze thee geniet.

Voor Bai Hao Yin Zhen worden enkel de buds gebruikt en dat maakt deze thee zo bijzonder. Buds zijn jonge blaadjes die nog - net - niet open zijn. Voor deze thee worden enkel de buds uit het voorjaar geplukt. Zo rond eind maart, begin april.

Handwerk

Er zitten 70.000 buds in 1 kilo Silver Needle. Men plukt de buds en theeblaadjes om deze nadien van elkaar te scheiden. Stel je voor??!? 70.000 keer dezelfde handeling, voor amper een kilo. Deze thee kan dus redelijk prijzig worden, want het is allemaal handwerk. En ik wil, heel eerlijk gezegd, niet in de plaats zijn van diegene die dit moet doen. Uiteraard kan je ook thee drinken van buds en theeblaadjes, dit noemt met dan Bai Mu Dan, de meer betaalbare witte thee. 

Wat doen ze dan met de theeblaadjes waarvan de buds gescheiden zijn, hoor ik je nu denken? Wel, dit noemt men Gong Mei of Shou Mei en gaat men ook drinken. Dit is dan witte thee zonder de buds. Maar let hier mee op, men durft ook foefelen. Dan gaat men Shou Mei mixen met een aantal buds en verkopen voor Bai Mu Dan. Ik heb het een keer voor gehad en voelde me toen erg bedrogen.


 
Het was een heerlijk moment voor mezelf, ik werd meegevoerd naar een grassig veld op een bedje van kamille en abrikoos, overgoten met een honingsausje. Ik heb genoten en raad iedereen aan hetzelfde te ontdekken.

En nu de vraag die op ieders lippen brandt:

Theïne Yes or No?

Silver Needle wordt vaak een avondthee genoemd, omdat het weinig theïne zou bevatten. Echter, als je weet dat een bud het allereerste is dat men plukt in de lente, nadat het een hele winter heeft stil gelegen. Het is jong, vers en zit daarom barstensvol theïne of cafeïne (want dat is uiteindelijk hetzelfde) Dus Theïne Yes.. Heel veel zelfs.

Tot zover, tealovers.. :-)

Tea you later!

Liefs,
Kelly


* Dit artikel bevat producten die ik van een bedrijf/merk heb ontvangen.

Geen opmerkingen