Mogelijk gemaakt door Blogger.

Wat is een Gaiwan?Gaiwan?? Gaat jouw rechter wenkbrauw hier spontaan van omhoog? Klinkt beetje Chinees voor 'kom met deksel', niet? :-) Hoe het ook mag klinken, het is een erg gemakkelijk hulpmiddel om je thee te zetten. Al heb je in het begin een klein beetje oefening nodig.

Porselein, glas of klei?

Een gaiwan is meestal gemaakt uit porselein, soms ook uit glas of klei. Deze gaiwan is gemaakt uit porselein, het zal de smaak van je thee dus niet beïnvloeden, want porselein heeft geen absorberende eigenschappen. Je kan een porseleinen gaiwan dus gebruiken om al je thee in te brouwen. Verder is het heel gemakkelijk zuiver te maken en helemaal niet duur in aankoop.

Vingers verbranden?

Een gaiwan is na wat oefenen erg eenvoudig om te gebruiken.Waar je vooraf best even rekening mee houdt, is dat je heet water in je gaiwan gaat schenken. De kans bestaat dat je zeker in het begin je vingers gaat verbranden. Je moet even wat vaardigheden kweken om je gaiwan goed vast te houden. Niet erg, kan je veel thee drinken.

Aan de slag!

Je doet de gewenste hoeveelheid thee in de kop, afhankelijk van eigen voorkeur. Je kiest voor weinig of veel thee, met meer of minder water. Whatever you want! Dit kan gaan van 2 gram (ongeveer een koffielepel) tot 8 gram (iets meer koffielepels)Je schenkt je water over de blaadjes en wacht even een momentje (van seconden tot minuten, your choice!) tot je je heerlijke thee kan uitschenken. Je kan aan het deksel ruiken en de heerlijke geur van je thee checken. Ook is dit een goede manier om na te gaan hoe goed je thee gebrouwen is.


Als je nieuwsgierig bent en je wil weten wat er in je kop gaande is, kan je natuurlijk altijd meegluren. Je kan dan bestuderen hoe de theeblaadjes reageren op het water. Net zoals je de kleur van je brew kan zien evolueren.


Je kan thee in je gaiwan meerdere keren opschenken, tot je de allerlaatste smaakjes er uit hebt gehaald.

En nu oefenen maar!

Tea You Later,

Liefs,
Kelly

Geen opmerkingen