Mogelijk gemaakt door Blogger.

Thee van Mr & Mrs Tea

 

Thee afspraakje met Mrs Tea


In een vorig artikel had ik het over een "Tea Date". Afgelopen donderdag was het zover. Ik heb gezellig kunnen keuvelen met niemand minder dan Mrs Tea. Het vrouwelijke brein achter Mr & Mrs Tea. Een webshop met Extraordinary Matcha & Loose Leaf Tea. Wat een gezellige namiddag heb ik beleefd.Mrs Tea woont in Rotterdam en zag op Instagram dat veel van mijn foto's uit haar geboortedorp kwamen (En daar woon ik nu). Ja.. Mrs Tea komt uit België. Dat was voor mij ook een verrassing.

Meer dan genoeg reden om me uit te nodigen voor een babbel. Het toffe aan thee is dat ik op allerlei manieren nieuwe mensen met dezelfde passie leer kennen. En al helemaal geweldig om zo ideeën en ervaringen uit te wisselen.

Mrs Tea had ook wat lekkers voor me bij en die ervaring wil ik graag met je delen.

Ik was alvast onder de indruk van de mooie verpakking van de thee en het leuke tasje waarin ik alles kan meedragen. Bij Mr & Mrs Tea hebben ze op de details gelet.

Silver Needle & Yunnan Gold

 

 

Op moment van schrijven heb ik net een maaltijd met sterke smaken achter de rug. Niet ideaal om een subtiele thee als Silver Needle te testen, dus ga ik voor de Yunnan Gold, een Chinese zwarte thee, afkomstig uit de provincie Yunnan. 

Dat ik kwaliteit in mijn handen heb, ruik ik wanneer ik de verpakking open. Een volle geur komt me tegemoet. Ik adem zoet, maar ook leer en een geur van hooi in. Ik krijg er geen genoeg van en blijf aan de verpakking snuffelen.


Het grote verschil met andere zwarte thee is dat er in deze variant veel fijne buds of 'Golden Tips' aanwezig zijn. 

 

Vandaar de naam en ook het uiterlijk van deze beauty.  


Benieuwd naar de smaak stel ik mijn koker op 95°C in. Zwarte thee heeft water van deze temperatuur nodig, anders krijg je de volle smaken er nooit uit. Heb je ooit je zwarte thee met minder warm water gezet? Ik vond het in ieder geval veel te flets.

Ik volg de instructies op de verpakking en wacht twee minuten alvorens ik de thee in mijn kopje schenk. Ik sluit mijn ogen en de typische zwarte theegeur komt me tegemoet. Ik popel van ongeduld.. je mag afkoelen lekkere thee.Al vrij snel proef ik chocolade, maar ook het zoetje van een druif. Ik herken hooi dat overgaat in een houtsmaakje. De nasmaak blijft even in de mond hangen, astringentie ervaar ik niet.

Astringentie is het samentrekkend mondgevoel dat je wel eens kan hebben als je thee drinkt. Dit komt door de hoeveelheid tannines die aanwezig zijn in je thee. Tannines zijn dan weer de bitterstofjes.

Ik heb de tip gekregen om deze thee te combineren met een stroopwafel. Ik kan er helaas geen vinden in mijn koekenkast en onthoud dat ik deze op mijn lijstje moet zetten.


 

Ik schenk de thee 4x op en blijf genieten van elke slok. Wat is dit toch een leuke hobby..


Omdat ik nog even wil blijven door genieten van deze thee beslis om de witte thee op een later moment te testen. In de ochtend, met een schoon pallet. Mijn bevindingen hierover kan je binnenkort lezen.

Kennen jullie Mr & Mrs Tea al?  En vinden jullie zwarte thee lekker?

Tea You Later!

Liefs,
Kelly

* Dit artikel bevat producten die ik van een bedrijf/merk heb ontvangen.

Geen opmerkingen