Mogelijk gemaakt door Blogger.

Gunpowder CamembertIn de theeblog van vandaag vertel ik je over de allereerste 'echte' thee die ik ooit gedronken heb. Daar is mijn liefde (of is het ondertussen obsessie?) voor thee begonnen. En misschien heb je deze thee ook al vaak gedronken, zonder dat je het zelf weet. Klaar voor de verrassing?It was Gunpowder that started it!

Ik was een jaar of 30, denk ik, en op slag verliefd. Tegengekomen, heel toevallig op visite bij mijn buurman. Een thee die bij hem tijdens familiebezoek wordt gedronken. Maar hij had hem nu heel speciaal voor mij klaar gemaakt.

Gunpowder is een Chinese groene thee die vaak parelthee wordt genoemd. Het heeft zijn naam te danken aan de groene opgerolde bolletjes, dit zijn theeblaadjes, die lijken op buskruit van de 18e eeuw. Deze theebolletjes ontplooien zich in je hete water.

Ik vind Gunpowder een ideale beginnersthee, hij is heel erg toegankelijk, smaakt licht grassig en een beetje rokerig.

En, en.. hij wordt gebruikt in Marokkaanse muntthee. Als je ooit Marokkaanse muntthee hebt gedronken, dan heb je Gunpowder gedronken. Dus dank je buurman :-)

Marokkaanse muntthee = Gunpowder + munt + suiker ( + soms ook citroenkruid)

Wist je dat? 

Vandaag ga ik deze thee combineren met Camembert, een Franse witte schimmelkaas. Ik ken helemaal niets van kaas. Dus het is een gokje.. Gaat het samen smaken of niet?

Neem eerst een hapje van je kaas, knabbel dit lekker op en neem dan een slokje van je thee. Nadien neem je opnieuw een hapje kaas en drink je je thee door je kaas heen.

What happend? Doet de thee wat met je kaas? Of doet de kaas wat met je thee?

Bij mij een explosie van verschillende smaken in mijn mond. De ene keer aangenaam, een combinatie van zoet dat elkaar ontmoet. (Haha.. dat rijmt) Het andere moment wordt de scherpte van de kaas benadrukt, ik proef een stevige bitterheid en weet niet onmiddellijk of dit me kan bekoren. Maar smaken verschillen en wie weet vind jij dit wel heel lekker.

Mijn thee heb ik 2x op geschonken en 2x 2 minuten laten trekken. Telkens op een temperatuur van 80°C. Uiteraard zit er smaakverschil op de eerste en tweede zetting. Dus ook hier valt met te experimenteren.

Ik maak alvast reclame voor mijn blog van zondag 21 augustus 'TeaMovie'. Ik heb een leuk filmpje voor je gevonden. Over Thee & Kaas.. :-) En ik zal dit de derde zondag van augustus posten.

Heb je thuis ook thee en kaas staan? Zie je het zitten om hier eens met te experimenteren en me te laten weten wat je bevindingen zijn?

Ik kijk er alvast naar uit. Want Thee & Kaas kan wel eens mijn nieuwe hobby worden. Die smaken joh.. incredible!

Tea you later!

Liefs,
Kelly
Geen opmerkingen