Mogelijk gemaakt door Blogger.

Blauwe Bessen & Thee Blueberry Fields


Ik woon vlak bij een paradijs. Een blauwe bessen paradijs! En daar kan je ook "Thee" drinken. Ik schrijf thee even tussen haakjes, want jullie weten dat we een vruchteninfusie taalkundig geen thee mogen noemen.Thee is afkomstig van de theeplant, Camellia Sinensis. En er zijn 6 theeklassen; wit, geel, groen, oolong, zwart en pu erh. Al dat ander lekkers zoals vruchten, kruiden, rooibos en yerba maté, moeten we in principe "infusies" noemen. Maar we doen dit niet.. want het zit er zo ingebakken om alles thee te noemen, dit komt omdat we alles op dezelfde brouwen. Kruiden of vruchten, zakjes of los.. we schenken er water over en drinken het op. We noemen het thee.. maar vanaf nu weet jij beter.. ;-)

Thee, infusies of blends.. als het lekker is, drink ik het op en schrijf ik er over.

En vorige week ging ik op blauwe bessen jacht. Blueberry Fields is echt een leuke plaats om een dagje te vertoeven. Je kan er zelf je eigen bessen gaan plukken. Jaaa! Er is een heuse wandeling uitgestippeld, ze hebben een winkeltje en je kan er ook een hapje eten.
Volg de pijlen naar de bessen

Een vriendelijke jongen toont ons de weg

Ik voel me ook even 'theeplukker'

Zie je de prijzen op het bord?

Foodtruck vol lekkers
Bosbessen"thee" & zelfgemaakte koekjesNa het harde werk, een emmertje vol, geniet ik van een welverdiend kopje blauwe bessen infusie :-) en daar smaken natuurlijk havermoutkoekjes met chocolade heerlijk bij. 

Het recept van de koekjes lees je hier. Anna Foodlover en Foodblogger staat in de foodtruck en maakt graag al het lekkers voor je klaar. 

Toen ik thuis kwam was het middag en de honger was aanwezig. Uiteraard blauwe bessen op het menu, gecombineerd met yoghurt en banaan. Dat gaat smaken!


Tegenwoordig ben ik ook erg Tea & Foodpairing minded en test ik jasmijnthee bij de besjes. Een zoet - zuurtje en een bloemetje. Voor mij een geslaagde combinatie!

En ik heb nog spannend nieuws.. 

Donderdag heb ik een "Tea Date" op de BlueBerry Fields. Met wie dat gaat zijn, lees je binnenkort.

Tea you later!

Liefs,
Kelly

Ps: Ik ben nog steeds op zoek naar iemand die voor mij een gerechtje met Matcha wil toveren.


6 opmerkingen

 1. Wat leuk dat je daar zelf blauwe bessen kunt plukken! Ik vind ze heerlijk. Wat vond je van de blauwe bessen infusie? Ik vind zelf pure vruchteninfusies altijd erg zoet, maar hoe zat het bij deze?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond deze niet overdreven zoet.. ik proefde eerder een zuurtje.. Maar dat was niet slecht :-)

   Verwijderen
 2. Ik heb weer wat bij geleerd op je blog. Ik ben wel dol op blauwe besjes. Ik ga je blog ook eens laten zien aan mijn vriendje. Die is ook helemaal verzot op thee. Oeh ik ben wel nu benieuwd met wie je gaat afspreken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het maakt me blij te horen dat je dol bent op blauwe bessen én op thee. En wat leuk dat je vriendje ook helemaal weg is van thee. Kunnen jullie unieke ervaringen delen.. :-)
   Ik kijk ook wel uit naar mijn 'tea date' morgen.. spannend.. :-)

   Verwijderen