Mogelijk gemaakt door Blogger.

Kruideninfuus met verse kruiden


Kruideninfuus in de Abdij van Herckenrode


Geheel onverwacht vertelde iemand me over de Kruidendag in de Abdij van Herckenrode te Hasselt. Als theeliefhebber wil ik hier natuurlijk bij zijn. Het was een behoorlijk gevulde dag met allerlei leuke workshops.Eén van de workshops, 'kruideninfuus maken' werd gegeven door Leen Daems. Als ik de ruimte binnen kwam, was deze gevuld met een heleboel fleurige kruiden en bloemen. De energie stroomde.

Al snel zat de kleine zaal vol en konden we beginnen. We kregen een introductie over Leen, haar opleidingen en de kruiden die ze had mee gebracht.

En uiteraard werd er vers geplukt. Gezien het thema van de dag Japan was, had Leen voor een kruid afkomstig uit Japan gekozen. De dropplant. Ooit van gehoord? Deze dropplant werd dan gecombineerd met munt, goudsbloem en citroenmelisse. Een uitstekende keuze.

Blad van de dropplant


Voeg water aan je kruiden toe


Snel het deksel er op, anders gaan de aroma's verloren


Geeft snel kleur af


Na 10 minuutjes trekken

Snel en eenvoudig. Nietwaar?

Deze mengeling is niet alleen heel erg kleurrijk en mooi om te zien. Ze is tevens heilzaam en zal ontstekingsremmend werken, maar is ook goed voor hoest en spijsvertering. En nog een heleboel andere dingen, maar ik was zo gefascineerd door de schoonheid van de kruiden dat ik dit vergeten noteren ben.

Leen leert ons dat je best vers materiaal gebruikt om infusen te maken. Anders gaat de kracht van de natuur toch wat verloren. Ze wijst er ook op dat je niet zomaar alles mag drinken en dat je goed moet weten met wat je bezig bent, bepaalde kruiden kunnen wel eens gevaarlijk zijn.Bij het infuus werd ook een zelfgebakken zandkoekje geserveerd. Hierin zit het gedroogd blad van de dropplant verwerkt. Na het drogen word het blad gemalen in een koffiemolen en hop, kan ie mee in het deeg.

En ja... heel erg lekker allebei. Impressed!

Er was nog meer leuks te beleven in de Abdij. Hierover vertel ik later meer.

Drinken jullie ook graag verse kruiden?

Tea You Later!

Liefs Kelly

2 opmerkingen

  1. Ik heb nog nooit zo kruideninfusies gezet. Wel leuk om eens in te duiken en te proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik had dat ook nog nooit met vers materiaal gedaan. Was wel de moeite om eens bij te zijn.

      Verwijderen