Mogelijk gemaakt door Blogger.

Help! Mijn Matcha Cupcakes zijn niet groen.Wat heb ik lang naar dit moment uit gekeken. De juiste Matcha in huis, de geknipte cupcake bakker aan mijn zijde en dan 'Le moment suprème'...  komen de cupcakes niet groen uit de oven.
Het internet slaagt er tilt van, iedereen drinkt het en er kan ook mee gekookt worden. Matcha is de nieuwe hype. In een vorig artikel kon je al lezen over Matcha, je kan er dus al je gerechten mee pimpen. Hoog tijd om dit zelf eens te proberen.

Ik haal in huis:

- 200 gram boekweitmeel
- 200 gram ruwe rietsuiker

- 200 gram bakboter
- een scheutje kokosmelk
- 4 eieren
- een lepeltje baking soda
-2  theelepels matcha, nee 3, nee 4.. :-)

Dit wordt gedaan:

- Rietsuiker en bakboter mengen en luchtig kloppen.
- Boekweitmeel, baking soda en eieren bij elkaar voegen en mengen met het scheutje kokosmelk.
- De oven voorverwarmen op 225 graden
- Alles samen voegen in een kom en als laatste de matcha erbij
- Mooi verdelen in de cupcakepapiertjes
- 10 minuutjes groeien in de oven

Ze zien er inderdaad niet zo groen uit. Daarom bakken we een tweede ronde en voegen er meer matcha bij.


Als je heel goed kijkt, maar dan moet je inderdaad heel erg goed kijken, dan zie je dat de bovenste, tweede bakronde, net iets groener uitzien dan de onderste.
Buiten dat de cupcake niet zo groen uitziet zoals ik verwacht had, is hij erg luchtig van structuur en smaakt hij lekker. Ik proef er zelfs karakteristieken van de groene thee in. Hoera!

Ik zal toch nog een keertje moeten experimenteren en meer matcha moeten toevoegen, denk ik. Want als ik foto's van lekkere matcha desserten zie, die zien knalgroen. En dan is mijn stoute vraag: voegen ze hier kleurstoffen toe of is dit photoshop?  Of moet ik gewoon gigantisch veel matcha toevoegen? En worden je desserten dan niet ontzettend duur? Voor deze cooking matcha, 50 gram, heb ik 15 euro betaald. 

Wie o wie kan mij helpen? :-)

Tea You Later,

Liefs,
Kelly

Geen opmerkingen