Mogelijk gemaakt door Blogger.

Theebloem van HotsoupIn de theeblog van vandaag ontdekken we de pracht van een bloeiende theebloem, ééntje van Hotsoup. Hotsoup is een te gekke online theewinkel met een uitgebreide keuze. Ik ben er helemaal gek van.Theebloemen zijn ware kunstwerken, ze worden met de hand gemaakt, het is een complex werkje en het vraagt veel geduld dit klusje te klaren. Petje af voor diegene die zich toewijden aan het zorgvuldig selecteren van de juiste blaadjes en bloemetjes én ze nadien ook mooi aan elkaar naaien. Want een theebloem groeit niet zomaar in de natuur.

Je hebt theebloemen met verschillende ingrediënten, o.a. roos, goudsbloem, jasmijn, anjer, lavendel, daglelie, chrysant, gecombineerd met groene of zwarte thee. Voor elk wat wils.

Klaarmaken is simpel.

Je neemt een glazen theepot, voegt je theebloem en water (90°C) toe en laat dit 5à10 minuutjes trekken. Met één theebloem kan je ongeveer 2 liter thee zetten.

Geniet je zo dadelijk mee van 'Theeroosje'? Een bloem bestaande uit Groene Thee, Roos, Goudsbloem en Jasmijn, afkomstig uit de provincie Fujian in China.

Mooi luchtdicht verpakt. Het heeft iets mysterieus, ik ben heel benieuwd om dit uit te proberen.


Zijkant van de theebloem

Onderkant

Let op de verschillende kleurtjes in de theebloem

De theebloem ziet er in ieder geval al veelbelovend uit :-)


1liter water, 90°C

Langzaam komt de bloem open

Mooi om te aanschouwen


In enkele minuten gaat de theebloem open

Groene thee, jasmijn - goudsbloem en de roos zijn zichtbaar.

Onderkant theepot


Leuk om te serveren

De thee is zacht van smaak, de groene thee proef je er erg goed door, maar ook de smaakjes van jasmijn en rozenblaadjes weten me te bekoren. De goudsbloem merk ik iets minder goed op.

Hieronder zie je hoe de theebloem er na gebruik uit ziet. Bovenaan de rozenblaadjes, deze zijn met een wit koordje vast gemaakt aan de jasmijnblaadjes, die op hun beurt weer aan de groene thee zijn verbonden. Enkel het bovenste deel van de theebloem komt open, het onderste blijft gesloten. Deze scheiding zie je ook goed op foto "zijkant van de theebloem". merk ook het witte koord tussen de groene thee op


Ook deze thee kan je weer meerdere keren opschenken of je kan de bloem als versiering laten staan in je theepot. Ook bij een high tea party zal je je gasten zeker verrassen met dit leuke hebbeding.

Heb jij al eens een theebloem gedronken?

Geen opmerkingen