Mogelijk gemaakt door Blogger.

Thee Cocktail: Watermeloen Margarita


In de theeblog van vandaag ontdekken we een overheerlijke theecocktail. Witte thee en watermeloen  zijn onze basis ingrediënten, we werken af met Cointreau en Tequila.  Het was ontzettend leuk om aan de slag te gaan.. en te exploreren. Want teveel Tequila doet me terug denken aan mijn jeugd en ik weet niet of ik die avonden altijd even plezierig vond... achteraf :-)Ben je benieuwd naar meer? Wel, deze theecocktail vraag een beetje voorbereidingswerk, maar is toch de moeite waard.


Je snijdt je watermeloen in kleine partjes en zorgt ervoor dat er geen pitjes achterblijven. Je kan ook een pitloze watermeloen kopen, heb ik ontdekt.

Leg je partjes op bakpapier en stop ze in je vriezer voor een aantal uur. Ze zullen er als 'watermeloenijsblokjes' uitkomen.

Laat 6 gram witte thee, 3,5 minuten trekken in 500 ml water en laat de thee afkoelen in je ijskast.

Na minstens 2 uurtjes kan je verder gaan met het klaarmaken van je cocktail.


Voor 2 glazen heb je  60ml tequila en 40 ml cointreau nodig, voeg dit samen met je meloen en thee (naar eigen smaak) in een blender. Je kan afwerken met een beetje citroen-honing siroop en blaadjes basilicum.

Na het blenden merk je dat er veel schuim aanwezig is, zeven is de boodschap. Als je de cocktail wat te straf vindt, kan je altijd witte thee toevoegen.


Ik merk op dat de smaak van de witte thee slechts heel subtiel aanwezig is, de andere ingrediënten overheersen én ik gebruik niet de traditionele Margarita glazen.

Desalniettemin!

Heerlijk verfrissend en eens wat anders om te serveren bij deze warme dagen.

Wat is jouw favoriete cocktail? Dan maak ik daar eens een theecocktail van..Geen opmerkingen