Mogelijk gemaakt door Blogger.

Thee Cocktail: TieGuanYin Cava ♥Gisterenavond hadden we een feestje en buiten de traditionele drankjes besloot ik de gasten te verwennen met een lekkere IceTea. Ik hoor het nog enkelen zeggen: "Nu hadden we toch thee verwacht?" Ja, dat is er ook :-)Vooraf had ik een ColdBrew TieGuanYin Oolong gemaakt. ColdBrew of koud gebrouwen is erg gemakkelijk om te maken.

Je kan dit met elke thee doen!

Neem ongeveer 10gr voor een liter koud water. (Zelf heb ik 30 gram voor 3 liter genomen)
Voeg je thee bij je water en laat minstens 8 uurtjes trekken in de ijskast, daarna zeven en voila, klaar is kees.

10gram Thee in 3 liter water

Na enkele uurtjes trekkenOolong is echter wel een specialleke.

Oolongs zijn vaak gerolde bolletjes. Als je ze vooraf even laat schrikken in heet water (10 sec in water van 95°C) dan komen de blaadjes sneller open en kunnen ze vlugger hun heerlijke aroma's, geuren en kleuren afgeven aan je water.

Mijn recept:

♥ 30 gr TieGuanYin

♥ 10 sec - 95°C

♥ afgieten

♥ toevoegen aan 3 liter Montille Water

♥ 8 uurtjes in de koelkast

♥ zeven

♥ presenteren in een mooie bokaal

♥ genieten

Omdat ik gisteren mijn hoofd erbij moest houden, maar wel zin had in één (of meerdere) glaasjes bubbels, ging ik experimenteren met mijn drankjes. Een half glaasje bubbels en een half glaasje ColdBrew..


Ideaal! Mooie combinatie!

De cava werd minder prikkelend en zachter, een nasmaak van bloemetjes explodeerde in mijn mond.

"Je thee gaat goed" riepen de dames achter de toog en in een mum van tijd was mijn 3 liter verslonden.

Ik heb gisterenavond veel nieuwe fans bij gemaakt!

Hoera! voor TieGuanYin Cava ♥

Geen opmerkingen