Mogelijk gemaakt door Blogger.

Jasmijn Parels

Jasmijn Parels

In de theeblog van vandaag gaan we ontdekken wat Jasmijn Parels zijn. Deze opgerolde groene theeblaadjes, zijn tijdens hun productieproces bedolven onder verse jasmijnbloemetjes. Thee heeft de eigenschap hoog - absorberend te zijn en neemt geuren dus erg snel op. En dat is de bedoeling van deze prachtige thee, laten smaken naar Jasmijn.Je ziet dat het geen gladde bolletjes zijn

Jasmijn Parels worden in meerdere Chinese provincies geproduceerd, de thee van vandaag is afkomstig uit de provincie Fujian, deze ligt ten zuid - oosten van China, tegenover Taiwan. In Fujian worden verschillende theeën geproduceerd.

Met Jasmijn Parel Thee kan je heel erg zuinig zijn, je moet slechts 4 à 5 parels gebruiken voor een kopje thee, voor een liter zou ik er 20 gebruiken. Onthoud dat je deze thee kan blijven opschenken en dat je ze niet na één beurt moet weggooien. Zolang jij vindt dat ze lekker smaken mag je ze blijven gebruiken. Een hele dag zelfs als het kan.

Ik maak mijn thee klaar in een gaiwan

Voor deze groene jasmijnthee gebruik ik water van 80°C. Vooraf laat ik de thee 10 sec trekken in water van 80°C. Ik doe dit zodat de thee even schrikt en nadien beter zal opengaan. Je doet dit best ook met gerolde Oolongs.

De parels hebben hier een minuutje getrokkenUitgeschonken na 4 minuten


De parels komen al mooi open

De parels komen al mooi open na 4 minuten. De thee proeft en ruikt heerlijk naar   Jasmijn. Ik herken ook enkel bloemige noten in de thee, een wolk van parfum in je     mond. Een korte, maar krachtige nasmaak.

2de infusie

Bij de 2de infusie merk je dat de blaadjes steeds meer open gaan, een streling voor het   oog deze ontplooiing te mogen aanschouwen.

3 minuutjes trekken

De parels worden blaadjesJe herkent echte theeblaadjes uit de parels

De kleur van de thee blijf licht en subtiel

Mooi om te ontdekken wat in de parel zit

Weer een leuke thee om verder te ontdekken, heerlijk geurend en smaken naar Jasmijn.  En Jasmijn wordt vaker gebruikt, ook bij andere theeën om te parfumeren. Je komt deze thee al vaker tegen als je naar een hip koffie en theehuis gaat.

Ik maak er tegenwoordig ook een gewoonte van om mijn vriend alle thee te laten proeven, het is leuk om iemand die enkel koffie dronk zijn mening over thee te laten geven. Wat hij zei over deze thee: "zacht en smaakt naar bloemetjes" :-)

Wat vinden jullie van Jasmijn Parels?
Geen opmerkingen