Mogelijk gemaakt door Blogger.

Thee en Keramiek bij THEE muze
Eind vorig jaar viel mijn oog op dit artikel in Gazet Van Antwerpen. Iris combineert haar passie voor keramiek & thee en opende haar eigen winkel "Theemuze"  in Herentals. Groot was mijn vreugde toen ik ontdekte dat ik Iris kon bezoeken tijdens de Dag van de Ambachten, ik nam mijn tante mee op sleeptouw en samen gingen we snuisteren.

Maar we waren niet alleen, het was ontzettend druk in de winkel en zonder babbeltje zijn we dan ook vertrokken. In mijn achterhoofd is Theemuze altijd blijven hangen, zeker nog te bezoeken.. maar je weet hoe dat dat gaat..En dan plots, helemaal in Utrecht, kwam ik Iris tegen op het Dutch Tea Festival. Ik herkende haar onmiddellijk. Met haar handgemaakte kunstwerkjes ging Iris die dag de talrijke theeliefhebbers (zo'n 1500 bezoekers) verwennen met theepotten en kopjes, groot en klein.

Ik beloofde daar ter plekke dat ik haar in haar winkel zou opzoeken.

Zaterdag 2 juli was het zo ver.


Haar atelier in Herentals is het walhalla voor elke thee- en keramiek liefhebber. Je vindt er zelfgemaakte Westerse thee accessoires, Scandinavisch geïnspireerde theekoppen, Zuid - Amerikaanse Yerba Mate drinkbekers én uiteraard Chinees en Japanse theebenodigdheden. Allemaal unieke, handgemaakte stukken.

Geniet even mee

Theeset

Cuxa

Cuxa's

Theeset
Shiboridashi & Yuzamasshi (geen nood, ik kan het ook niet uitspreken)
Theeset
Theeset
Samovar
Yerba Mate drinkbeker met bombilla


Maar niet enkel voor keramiek, ook voor thee ben je hier op het juiste adres. Een hele collectie om uit te kiezen, naast 'echte' thee heeft Iris ook nog verschillende kruiden en een aantal blends. 

De theetafel staat altijd klaar en ook dus gaan we ook wat thee proeven. We beginnen met een Pu Erh van 2002, ééntje uit de privécollectie, dus ik weet niet of ik dat hier mag schrijven. :-)

Na mijn Pu Erh weekend vorige week, sta ik eigenlijk wel te springen om nog meer van deze theeklasse te ontdekken. Mooie whiskey kleur, typische Pu Erh geur, zachte aardesmaak en een tint van chocolade. Deze thee werd op Chinese wijze Gong Fu Cha en met een Yixing geserveerd.Na de Pu Er gingen we voor een Kukicha, een erg bijzondere Japanse thee. Hiervoor worden niet de blaadjes, maar wel de steeltjes en twijgjes van de theeplant gebruikt. 'Kuki' betekent steeltjes, 'Cha' staat voor thee. Deze thee wordt op zijn Japans in een handgemaakte Kyuso geserveerd. Vooraf kan ik al heerlijke umami geuren waarnemen en deze worden enkel maar intenser bij het proeven. Verder proef ik ook een notige smaak en ook de nasmaak weet ik te waarderen.

Kyusu & KukichaDe voormiddag in het atelier bij THEEmuze vliegt voorbij. Voor ik het weet is het al ver over de middag en moet ik echt wel verder gaan. Als je meer wil weten over al de verschillende theeaccessoires, op de site van THEEmuze vind je alle informatie terug. Ik heb in ieder geval heel erg genoten van al de impressies die ik op dit adres heb mogen ervaren. Een aanrader!

Geen opmerkingen