Mogelijk gemaakt door Blogger.

Boeken

Bij een lekkere thee hoort een goed boek en dan kies je toch voor een topper met meer achtergrondinformatie over je favoriete onderwerp.

Hieronder vind je een verzameling van toffe boeken. Ik start met het boek dat ik samen met Sofie Vercauteren heb geschreven, dan laat ik je mee genieten van mijn eigen collectie thee boeken en verder neem ik je mee naar de boeken die nog op mijn verlanglijstje staan.

Ons boek

Homemade Icetea, 50 verrassende recepten - Sofie vercauteren & Kelly MeeusHomemade Icetea, 50 verrassende recepten
Met Sofie Vercauteren en Goed Gevoel heb ik samen gewerkt aan een prachtig project. Het resultaat is een boek vol gemakkelijk te bereiden, verfrissende en creatieve iceteas. Gedaan met gesuikerde drankjes, vanaf nu maak jij je eigen gezonde alternatieven.   

Je gaat zeker je smaak en goesting vinden in dit receptenboek. Er wordt gewerkt met pure theeën, maar ook met kruiden - en vruchteninfusies én gepimpt water.  Je maakt kennis met verschillende manieren om ijsthee te bereiden, cold - hot of shock brew. Laat je verrassen.

Meer info: Homemade Icetea 

_________________________________________________________________________________

In mijn eigen boekenkast

Puur Thee - Veerle Stoffels

Met dit boek is mijn theezoektocht begonnen. Ik weet nog heel goed hoe ik eerst in de bib ging snuisteren en nadien dit exemplaar heb aangekocht omdat ik erg onder de indruk was van de kennis van Veerle. Later heb ik Veerle ook nog ontmoet, wat een lieve en innemende dame. 

Dit boek geeft je een goede eerste kennismaking in de wereld van thee. Wat het is, waar je op moet letten, welke theeklassen er allemaal zijn. Kortom een musthave voor elke theeliefhebber. 

Meer info: Puur Thee


De stille kracht van thee - Ann van Steenkiste

Meteen het tweede boek dat ik heb aangekocht. En kort nadien is mijn avontuur als theesommelier gestart. De auteur neemt je mee in de soorten thee, productieprocessen en de theeceremonies. Laat je inspireren door de theecultuur in dit boek. 
Zelfgeplukt - Ann van Steenkiste

Ook voor dit boek ben ik naar de winkel gehold. Als theesommelier heb ik een brede kennis over pure thee, maar ontbreekt het me aan kennis over kruiden, vruchten en specerijen. De auteur geeft hiervan een duidelijk overzicht in haar boek. Met dit boek ga je zelf aan de slag en ontdek je hoe je bloemen en kruiden voor je gaat laten werken.

Meer info: Zelfgeplukt 


Thee bij gerechten - Kristien van Eetvelt


Met dit boek neemt Kristien je mee in de wereld van thee & foodpairing. Ze combineert een gezellige tafel met thee en seizoensgebonden gerechten. Laat je verrassen door de mooie foto's en de heerlijke combinaties.

Meer info: Thee bij gerechten

Toen het boek pas op de markt was heb ik Kristien ontmoet en heb ik er een leuke blog over geschreven.

Matcha - Greta Scholtz


In de collectie en uit geëxperimenteerd. Ik ben helaas geen keuken-queen, maar Greta Sholtz maakt het zelfs voor mij mogelijk een lekkere cake op tafel te toveren.

Met dit boek krijg je een inzicht in de traditie van de kostbare Japanse poederthee, maar ontdek je ook hoe je dit in je gerechten gaat verwerken. Drankjes, ijs, smoothies, ontbijtjes en hartelijke gerechten. Greta geeft je groene inspiratie.

Meer info: Matcha ____________________________________________________________________________


Verlanglijstje


Afternoontea of high tea? - Carol Bailleul

In mijn opleiding voor Theesommelier leer ik Carol kennen. Een prachtvrouw met een passie voor thee, voeding en traditie. Deze kennis bundelt ze in haar pas verschenen boek. 

Wil je meer achtergrond informatie over deze Engelse traditie of je gasten tot in de puntjes verwennen? Met de eenvoudige recepten uit het boek ga je onmiddellijk aan de slag.


Wat ben ik trots! Hoera voor Carol! Binnenkort zien we elkaar en heb ik mijn eigen gesigneerde exemplaar. 

Tea is Sexy - Ken Calander


Het boek van deze sexy Tea Coach doet niet alleen je kopje thee stomen. Alles over thee en matcha maar ook tealovers uit BV landschap gaan in dit boek uit de kleren. Ik ben vooral benieuwd naar Kürt Rogiers. Ik wacht tot Ken zijn nieuwe TeaHeaven open gaat en dan trek ik richting Antwerpen voor een gesigneerd exemplaar.

Meer info: Tea is Sexy

1 opmerking

  1. ‘Thee, de nuchtere neef van wijn’ van Mariella Eerdekens is een must die in dit lijstje ontbreekt. Steekt met kop en schouders boven andere boeken uit.

    BeantwoordenVerwijderen