Mogelijk gemaakt door Blogger.

Teastation Theewinkel in HasseltOngeveer een jaar geleden neemt Pasqualina, Teastation, de theewinkel in Hasselt over. In deze mooi blog lees je hoe het thee avontuur voor deze enthousiaste dame allemaal begonnen is. Bijna) een jaar verder … Pasqualina vertelt

In het voorjaar van 2017 overkwam mij iets buitengewoons … het project waar ik 6 jaar met hart en ziel aan had gewerkt, was afgerond. Plotseling had ik even niets omhanden; geen dringende mails, telefoontjes, cijfers, meetings, … even helemaal niets. Zalig! Eventjes toch, want stilzitten is niet mijn sterkste kant. Ik wilde graag iets nieuws aanpakken, maar in een heel andere sector, met heel andere invalshoeken, vooral iets fris en uitdagends. 

Thee diende zich al vrij snel aan. Je kan er tenslotte ook niet langs kijken, thee is booming! Helemaal nieuw was het niet voor me, thuis werd altijd thee gedronken en als kind al was het voor ons de normaalste zaak van de wereld dat je een favoriete eigen thee in de kast had staan. Een dagelijks gebruik, volledig ingeburgerd in ons leven. Maar … daarmee was ik zeker nog geen expert. Graag eens een lekker theetje drinken is één, maar er je beroep van maken … ohlala, daarvoor had ik heel wat meer kennis nodig.

Stap 1 was mijn inschrijving in de opleiding tot thee sommelier bij Syntra Hasselt (met als lesgeefster, jawel ... Kelly Meeus). Met een open mind en steeds grotere ogen zette ik de eerste stappen op het pad naar thee sommelier. Intussen bouwde ik aan mijn geesteskind Feuille-T, een online theeshop. Wat een toffe periode was dat! Iedere stap was een ontdekking en een wereld ging voor me open. Met Feuille-T heb ik anderhalf jaar met vallen en opstaan de markt leren kennen en mijn eigen stijl ontwikkeld. 

Ik ontdekte ook dat het ‘netwerk’ van theeprofessionals én -amateurs heel dynamisch is, iedereen kent iedereen. Zodoende kruiste ik het pad van de toenmalige eigenaars van Teastation in Hasselt; bezield door thee, maar door omstandigheden niet meer in de gelegenheid om deze prachtige speciaalzaak de nodige aandacht te geven. Voilà, en voor ik het wist was de zaak beklonken. Op 1 oktober 2018 stond ik als kersverse eigenaar van Teastation met mijn sleutel voor de deur van de winkel en kon het avontuur zijn vervolg krijgen.

De voorbije 11 maanden (oei wat vliegt de tijd) heb ik de kennishonger ingevuld met een meerjarige opleiding tot thee sommelier aan de Theeacademie Vlaanderen; hier geldt echt: hoe meer je leert, hoe meer je beseft dat je nog nergens staat. Thee is zo groot, zo gevarieerd en zo interessant, dat je jaren en jaren bezig bent om ‘alles’ te leren. En intussen bloeit de vraag naar thee in de westerse wereld als nooit tevoren.

En natuurlijk heeft Teastation mijn hart gestolen. En zeker de klanten … Elke dag komt er wel die ene speciale iemand binnen die meer wil weten, die de vonk ook heeft voelen overspringen en die ik een stapje verder kan zetten op zijn of haar eigen ontdekkingsreis. 

Voor de gezellige genieter, die tevreden is met een mooie infusie of een interessante groene thee, voor de jonge, de oudere, de nieuwe klanten, de vaste klanten, de 'starting 2 tea-ers', … eigenlijk voor ieder profiel hebben we een breed aanbod en blijven we steeds zoeken naar nieuwe smaken en ontdekkingen. Het (groeiende) Premium label met high-end thee valt heel goed in de smaak bij de meer veeleisende theedrinkers; de zomer stond volledig in het teken van homemade ice tea en de detox- en slimming theetjes die we hebben opgenomen uit het Feuille-T gamma, hebben al een hele schare fans.

Samen met Bénédicte en Luna zetten we iedere dag nieuwe ideeën om in daden. Het Premium label breidt iedere maand uit met nieuwe toppers, elk seizoen vraagt om specifieke smaken, waarop we ook de limited edition baseren, de website en -shop krijgen in het 3e kwartaal een volledige remake en vanaf dit najaar gaan we op regelmatige basis workshops organiseren. 

En ik zou het bijna vergeten, maar de leukste accessoires om thee te maken, te drinken, te presenteren kiezen we ook zelf en met liefde uit. De laatste nieuwe aanwinsten? Originele Yixing theepotjes en handgeschilderde gaiwans uit China. Ze staan broederlijk en zusterlijk naast bijvoorbeeld de herb mugs, de tafelkaraffen, de glazen en gietijzeren theepotjes, want ook hier geldt: voor elk wat wils.

Je vindt Teastation in de Aldestraat (nr. 13) in Hasselt (elke dag van 10-18 uur, maandagvoormiddag en zondag gesloten) en via www.teastation.eu
Faceboek: @teastation.eu
Instagram: teastation.eu

Geen opmerkingen