Mogelijk gemaakt door Blogger.

Afternoon Tea of High Tea - Carol Bailleul - Review'Afternoon Tea of High Tea' is het boek van theesommelier Carol Bailleul. In dit werk ontdek je alle geheimen achter deze heerlijke Britste traditie.

De focus van het boek ligt op het verwennen van je zintuigen. Het biedt je namelijk alle tools aan om zelf aan de slag te gaan en een Britse afternoon tea te organiseren. Doorheen het boek ontdek je do's en dont's van deze bijzondere traditie en het geeft je de mogelijkheid zelf lekkers op tafel te toveren. Bovendien is het boek geïllustreerd met prachtige foto's.

Neem dus een lekker kopje thee, een stukje bananenbrood met chai icing en geniet mee van de creatie van Carol.

Dus, ga er goed voor zitten en lees snel verder.

Wie is Carol Bailleul? 

Carol Bailleul is de auteur van het boek 'Afternoon tea of high tea'. Daarnaast is ze ook theesommelier, organiseert ze theeworkshops en - proeverijen én baat ze twee gastenkamers uit aan't zeetje, in Bredene.

Zelf heb ik Carol persoonlijk leren kennen tijdens mijn opleiding voor theesommelier in 'Thee Academie Vlaanderen'. Carol is innemend, staat altijd klaar voor anderen en is een krak in haar vak. Ze is zeer professioneel en gaat volledig voor haar passie.

Carol en Britse theecultuur zijn onlosmakelijk verbonden. Het is een plezierige ontdekking te vernemen dat ze een bijzonder inspirerend boek geschreven heeft. Al is dit eigenlijk geen verrassing. Het staat gewoon op Carol haar lijf geschreven.


Wat heeft 'Afternoon tea of high tea' je te bieden? 


'Afternoon tea of high tea' bestaat uit 96 pagina's gevuld met wetenswaardige inhoud, mooie vormgeving en appetijtelijke food foto's. Het boek volgt een duidelijke structuur en neemt je mee doorheen de thee en afternoon tea geschiedenis. Je ontdekt doorheen het verhaal inspirerende weetjes die je smakelijk doen glimlachen.

Eenvoudige recepten, zodat je zelf onmiddellijk aan de slag kan gaan staan op jou te wachten. In no-time tover jij heel wat lekkers op tafel. Shortbread, scones en sponge hebben binnenkort geen geheimen meer voor jou.

Ook aan de kunst van thee zetten wordt kort aandacht besteed. Je ontdekt welk water je best gebruikt én op welke temperatuur je best je thee zet.

Afsluiten doe je met do's en dont's van de Britste thee-etiquette. Lijkt me leuk dit eens in real life te ervaren. Hoog tijd eens een workshop bij Carol te volgen.

Voor wie is 'Afternoon tea of high tea' bestemd? 

Het boek is geschikt voor dames en heren die meer willen weten over dit stukje Britse geschiedenis, zelf aan de slag willen gaan bakken van verrukkelijke recepten en een voorliefde hebben voor inspirerende thee-boeken. 


#haalhetsnelinhuis is mijn tip

Meer informatie over het boek en over Carol, vind je op de facebookpagina - Afternoon tea of high tea

Ben je uit de buurt van Bredene en ben je op zoek naar een theewinkel in de buurt. Kijk dan even op mijn blog 'Theewinkels in West Vlaanderen'.

Het boek aankopen doe je via onderstaande link.Geen opmerkingen