Mogelijk gemaakt door Blogger.

Superior Matcha Mr & Mrs TeaZaterdagavond staat een pakketje uit Nederland op mij te wachten. Vers verzonden Matcha uit de webwinkel van Mr & Mrs Tea. Bij het openen ben ik verrast. Over de nieuwe verpakking is nagedacht en de mini infobrochure, prachtig by the way, legt me uit wat Matcha is en hoe het klaar te maken. Ik ben alvast impressed met wat ik zie, maar ook met wat ik proef? 

Wat is Matcha?

Matcha is een groene poederthee afkomstig uit Japan. Enkele weken voor de blaadjes van de theeplant worden geplukt, gaat men deze overschaduwen. dat wil zeggen dat de theeblaadjes worden afgeschermd van zonlicht. 

L'theanine

Op die manier wordt minder l'theanine omgezet in catechine en hierdoor krijg je een zoetere smaak in je infusie. Bovendien verhoogt de l'theanine je mentale focus. Je gaat je dus alerter en energieker voelen na het drinken van deze thee. Maar let op als je 's avonds nog wat groene goud wil slurpen. #insomnia.

Mr & Mrs Tea

Zoals gezegd, I'm impressed. De verpakking oogt elegant en de brochure, met binnenin een stap voor stap instructie is gebaseerd op een Matcha kommetje. Ideaal om als beginner aan de slag te gaan.
Is het lekker?

Je vindt op het internet  Matcha in verschillende kwaliteiten, ze zijn dus niet allemaal even lekker.  En dat is soms zonde van je geld, want je betaalt er bovendien toch heel wat centjes voor.

De Premium Ceremonial Superior Matcha van Mr & Mrs Tea is van een hele andere categorie, heeft een mooie groene kleur en ziet er begeerlijk uit. Ik maak hem klaar met een temperatuur van 70°C en word hiervoor beloond. De infusie smaakt zacht, umami en zoet. Bovendien is hij helemaal niet korrelig en ik herken tinten van spinazie en spruitjes. Een topper!


Mr & Mrs Tea


Doe 1 of 2 schepjes in een Matcha kom


Voeg een beetje water thee en klop alles mooi los


Voeg ongeveer 70ml water toe en klop de Matcha los door een stevige M beweging


Tip!

Maak je zelf ook regelmatig Matcha? En met welke temperatuur zet je deze dan? Want als je Matcha met te warm water overschenkt, bestaat de kans dat hij bitter gaat smaken. Laat je water daarom altijd eerst even afkoelen.

Meer theetips..

Zelf heb ik hard gewerkt aan een reeks leuke weetjes. Wil je die gratis ontvangen in je mailbox?
Opsturen dat lekkers😍

Tealove!Geen opmerkingen