Mogelijk gemaakt door Blogger.

Favoriete najaarsthee 2017Als de dagen donker en grijzer worden heb ik meer zin om me te verwarmen met een donker theetje. Heel gek, het lijkt zo met de seizoenen te wijzigen. In het voorjaar grijp ik meer dan groene en lichte oolongs, in het najaar de donkere oolongs of de zwarte theetjes. Dit zijn alvast mijn twee najaarsfavorieten van 2017. Do Hong Pao 


Deze populaire oolong is afkomstig uit het Wuyi gebergte in Fujian, China. Het heeft een mineraalrijke smaak dankzij de bijzondere terroir waar de theeplant groeit. Denk rotsen + vruchtbare en mineraalrijke grond. 

In de infusie neem ik een houtgeurtje waar, de smaak is eerder honing en een beetje bloemig. Het geeft me een instant warmte gevoel. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat deze thee één van mijn favorieten is. 

Da Hong Pao van Teasenz


Donkere Oolong


Jin Jun Mei

Deze thee is eveneens afkomstig uit Wuyi en is uniek omdat ze gemaakt wordt van de fijne topblaadjes van de theeplant en dat is behoorlijk uitzonderlijk voor een zwarte thee afkomstig uit China. De fijn gerolde blaadjes kleuren zwart, de buds goudkleurig. #real-eye-candy

De thee geurt fris - fruitig en smaakt heerlijk naar zoete honing en warm fruit. Ik combineer deze thee graag met een stukje donkere chocolade. A real must try!

Jin Jun Mei van Be Your Tea


Zwarte thee 

Op zoek naar de beste theetips? 

Zelf heb ik hard gewerkt aan een reeks theetips. Wil je die gratis ontvangen in je mailbox? 

Geen opmerkingen