Mogelijk gemaakt door Blogger.

Thee zetten met een Slow Coffee MakerZo af en toe zie ik theesommeliers experimenteren, ze gebruiken dan koffiemakers om thee te zetten. Zeer boeiend allemaal, want zo ontdek je op inventieve wijze nieuwe aroma's en smaakjes. Zelf heb ik een Slow Coffee Maker van Kitchenaid in huis. Ben je ook benieuwd naar het resultaat? 


Slow Coffee Maker 

Het is een bijzonder apparaat. Ik ga eens testen of ik met dit volledig geautomatiseerde vacuüm koffiezetproces ook thee kan zetten. Er staat geen temperatuurregelaar op, dus ga ik voor een thee die tegen kokend water kan.

Witte thee en verkoudheid

En toevallig heb ik ooit eens ergens gelezen dat als je je wat verkouden voelt, je oude witte thee enkele minuutjes mag laten doorkoken. Als je nadien wat honing toevoegt zou dit de ideale bestrijder tegen de ziektekiemen zijn.

Of het waar is of niet → Ik voel me wat grieperig en heb oude witte thee. Ideaal moment om dit recept eens uit te testen. 

Aan de slag

Onder in de kan doe ik 500 ml mineraalarm water, bovenaan  - in dit geval - geen koffie, maar de juiste grammetjes thee. Ik neem de hoeveelheid die ik anders gebruik: 6 gram op een halve liter.

Kort nadat ik het toestel heb aangezet begint het water te borrelen, eenmaal op de juiste temperatuur wordt het water naar de bovenste gedeelte gezogen en kookt het aardig verder. Een dikke twee minuten later loopt de vloeistof terug naar de onderste kan. De thee wordt middels een filter in het bovenste gedeelte gehouden. 


Smaakt het? 

Het resultaat is een pittige infusie, een straf theetje met een bittertje. Maar honing bij dit drankje verzacht de scherpe smaak wel voor een deel. De net gekookte witte theebladeren geven hun intensief geurende aroma's prijs. Heerlijk om hier bij te zijn. 

Experimenteer

Normaal gezien schenk ik nooit kokend water over mijn thee, omdat dit vaak minder prettige smaakjes met zich mee brengt. Maar in dit recept vind ik het wel passen. En dat is het gave aan thee. Je vindt je eigen weg als je gaat experimenteren. Want hoewel er vaak bepaalde richtlijnen vermeld worden, je bent nog altijd vrij om zelf aan de slag te gaan. Je smaak is uniek en niemand moet je hier in iets opleggen.

Theetips

Aja.. zelf heb ik hard gewerkt aan een reeks theetips. Wil je die gratis ontvangen in je mailbox?
Opsturen dat lekkers😍Tealove!

 Geen opmerkingen