Mogelijk gemaakt door Blogger.

Matcha Yogurt IjsjesBen je helemaal gek van Matcha en heb je zin om hiermee creatief aan de slag te gaan? Ga je voor een origineel tussendoortje of liever een verfrissend ontbijt? Eentje dat bovendien erg gezond is en waarmee je zeker heel wat "Oee's & Ahh's" gaat scoren. Wel met deze zomerse Matcha Yoghurtijs gaat je energielevel alvast de hoogte inschieten. Nu hopen dat de temperaturen deze trend ook blijven volgen. 


Wat heb je nodig?


3 scoops Matcha
Geitenyoghurt
Honing (optioneel)
Bevrozen besjes
Granola

Wat doe je? 


Werk voor de ingrediënten op gevoel, alleen met Matcha zou ik een beetje oppassen 😂

Neem 3 scoops Matcha, klop los in weinig water van 80°C en meng dit bij je yoghurt.

Matcha - Granola - Bevrozen Rode Vruchten

Neem niet te veel water, anders gaat je yoghurt lopen.


Voeg Yoghurt bij de Matcha

Als je Matcha rechtstreeks onder de yoghurt mengt, dan bestaat de kans dat kleine klonters achterblijven, los kloppen is daarom handig.

Matcha Yoghurt

Let wel op, de smaak van de Matcha Yoghurt is nu wat zurig en een beetje bitter samen. Laat je hier niet door afschrikken, straks smelten alle smaken samen. (Kan je deze zin ook 10x na elkaar snel uitspreken, haha, ik alvast niet...) Uiteraard kan je meer of minder Matcha toevoegen, afhankelijk van eigen voorkeur en als je dit wil, mag je ook honing toevoegen. 

Vul je ijshouder afwisselend met yoghurt, diep bevrozen besjes en granola.

Het einde van het ijsje kan je eventueel afwerken met granola.

Zet de yoghurt ijsjes voor minstens 5 uurtjes in de diepvriezer en laat ze een tiental minuutjes ontdooien voor je ze serveert, ze komen makkelijker uit de houder

De smaak is een verrassende combinatie van zoet, zuur en zacht umami. Het ijsje geeft een heerlijk knabbeltje door de rode vruchten en de granola die erin verwerkt is. De granola komt trouwens uit de keuken van Netta's,herinner je je  Matcha Granola nog?

En nu smullen, genieten en nog meer smullen!!

Theetips


Aja.. zelf heb ik hard gewerkt aan een reeks theetips. Wil je die gratis ontvangen in je mailbox?
Opsturen dat lekkers😍

Tealove!Geen opmerkingen