Mogelijk gemaakt door Blogger.

Jeeves & Jericho - Da Hong PaoJe verwacht het niet om een funky theemerk uit Oxford, UK tegen te komen op het Coffeefestival in Amsterdam. Deze hippe Teasmiths of Oxford had ik eerder al gespot op sociale media. Groot is de verassing én het enthousiasme wanneer we deze collega theesommeliers ontmoeten en hun Da Hong Pao proeven. 


Do Hong Pao 


Donker geoxideerde thee, afkomstig uit het Wuyi gebergte, provincie Fujian, China. Da Hong Pao of Big Red Robe, is een mineraalrijke thee en dat is bijzonder. Deze thee groeit tussen het gebergte en als het regent loopt het hemelwater langs de rotsen af. Een mineraalfeestje voor de grond. De theeplant neemt voedingsstoffen, waaronder ook de rots - mineralen uit deze vruchtbare aarde op. 

Deze thee is hand geplukt en wordt charcoal gevuurd om het zijn typische smaak te geven. Als je de thee drinkt, herken je zeker het gevuurde, maar je ontdekt ook cacao en fruitige smaken. Da Hong Pao heeft een mooie nasmaak,  drinken is genieten. Originele manier van thee zetten


In Amsterdam trakteert Jeeves & Jericho ons op deze mineraalrijke thee. Ze gebruiken hiervoor een handig systeem. In het bovenste gedeelte doe je je thee en schenkt hier het water over. Als de blaadjes voldoende getrokken hebben, druk je op de knop, de infusie loopt door maar de blaadjes blijven in de glazen pot. Zeer geschikt als je op een drukke plaats veel thee moet uitschenken. En ik ben ook heel benieuwd waar je dit kan kopen. Anyone?Jeeves & Jericho  


Het enthousiasme van het team werkt aanstekelijk, hun assortiment is uitgebreid, de verpakking creatief én ze willen 'fabulous whole leaf tea' toegankelijk maken voor iedereen. Met deze mooie missie zijn ze in Engeland al aardig op weg en nu stippelen ze hun internationale mogelijkheden uit. Je gaat nog van dit merk horen. Ik ben alvast benieuwd!

Spread the tealove!

4 opmerkingen

 1. Het specifieke 'theezetsysteem' is de tea dripper Largo van Hario: http://www.hario.jp/seihin/productgroup.php?group=TDR-8006T. Te koop online of bv bij Azumaya in Antwerpen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Pita! Dank je voor de tip.. Ga ik zeker eens bekijken...

   Verwijderen
 2. dat theezetsysteem klinkt wel interessant. Ik heb thuis iets wat erop lijkt: https://www.vanpommeren.nl/koffiezetters-divers/handybrew-tea-dripper.html Heel handig en leuk om te gebruiken. Alleen vind ik het niet zo gemakkelijk om proper te krijgen (het reservoir daar kan je niet aan met de spons of handdoek, dus das spoelen en nog eens spoelen tot hij proper is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Ellen.. Thanks.. ga dat zeker eens bekijken. Wel spijtig dat het niet zo gemakkelijk is om proper te krijgen. Leuke tip! Thanks

   Verwijderen