Mogelijk gemaakt door Blogger.

Obubu Tea in Antwerpen
Obubu Teafarm heeft een missie, Japanse thee naar de wereld brengen. En ze zijn goed op weg! Hun Europese Tour 2017 brengt hen, buiten alle andere exotische bestemmingen, ook naar Antwerpen. Ze zijn excited, hun droom om mensen te inspireren komt uit. Maar weten ze wel welke impact ze hebben op een theemeisje zoals ik?


 Japanese Tea Workshop


De workshop gaat door in The Blue Lounge van Royce'. Japanse chocolade en patisserie in combinatie met dito thee. Match made in heaven. Het voornemen om minder te snoepen wordt nog een dag of twee uitgesteld.

Obubu Tea Farm

 

Als ik de Matsu ontmoet, Vice President & Tea Instructor, gaat er een golf van enthousiasme door me heen. Dit is echt spannend! Ik glimlach breed en bedenk me plots wat voor kanjer voor me staat. Ook de ontwapende glimlach van Simona Zavadckyte, de internationale manager, wordt goed ontvangen. Wat een kennis, wat een ervaring, recht van de teafarm uit Wazuka, Kyoto. En ze gaan thee schenken. What more do you need?

Hojicha
Je zou het niet zeggen als je de bruine blaadjes ziet, maar Hojicha is een groene thee. Hij is geroosterd, dat verklaart zijn kleur. Deze thee is uniek. Hij heeft een rijk rokerig gehalte, is zoet en rond. Doordat de thee geroosterd is, verliest hij veel van zijn cafeïne gehalte. Deze thee kan je dus de hele dag door drinken.Samidori Matcha
Deze populaire poederthee is gemaakt van de Tencha blaadjes. Zijdezacht en glad, met een subtiel zoetje, zo ervaar ik dit groene goud. Gepassioneerd wordt er gesproken over de bubbels op de Matcha. Mogen ze groot of moeten ze klein? De meningen in Japan verschillen. Proef jij het verschil?Genmaicha
Ooit bedacht omwille van economische overwegingen, nu één van de populairste theeën uit Japan. Door het toevoegen van geroosterde rijstkorrels aan de Bancha blaadjes kon men de prijs drukken. Een uitstekende keuze, deze boterig zoete smaak met notig aroma is het drinken meer dan waard.
 Een uur vliegt zo voorbij en de thee is veel te snel op. Obubu heeft waarschijnlijk geen idee wat voor impact ze hebben, voor mij is het heel bijzonder om deze mensen te ontmoeten, ze beschikken over een enorme kennis, dankbaar dat ik daar een klein stukje van mee krijg.
Ken je deze theeën al en welke is je favoriet?

Tealove!
2 opmerkingen

 1. Ik wist niet dat rijstkorrels om die reden aan Genmaicha werden toegevoegd. We leren weer iets bij :)
  De Hojicha klinkt wel interessant :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja klopt, maar is geen gewone rijst ook. Het betreft mochi rijst, heel kleverige rijst. Is een uitzonderlijke lekkere thee, met een heerlijk aroma :)

   Verwijderen