Mogelijk gemaakt door Blogger.

Dutch Tea Championship

DTC 2017


Jozefien Muylle is 'Dutch Tea Champion 2017'. Een buslading fans van Thee Academie Vlaanderen is afgezakt naar Amsterdam om haar bij te staan tijdens deze behoorlijk zenuwslopende wedstrijd! 
Het is geen lachertje, de concurrentie is ijzersterk en de eisen worden elk jaar hoger. Toch geloven de fans voor 110% in Jozefien. Nog voor de beurs open gaat staan er al enkelen te trappelen om binnen te mogen.Het is een strak programma om te volgen. De zenuwen staan gespannen en de verwachtingen zijn hoog. Pieter-Bas Prins, Mark van den Bogaart, Charlotte Van De Ven en Jozefien Muylle strijden voor de hoofdprijs. Het aftellen kan beginnen.In de eerste ronde moeten de kandidaten twee mysterie theeën bereiden. Ze worden uitgedaagd de best mogelijk zet wijze per thee te presenteren. De deelnemers krijgen slechts een half uur de tijd om de thee te testen en te bepalen hoe ze hem zullen serveren. De wedstrijd is nu echt begonnen. Winnaars van deze ronde zijn Pieter-Bas en Mark.
Tussen de bedrijven bespreken theesommeliers wat ze net gezien hebben. In het midden van de foto herken je Robin Boels, oprichter Theeacademie Vlaanderen en Dutch Tea Champion 2012. Triangle Cuppen is de opdracht voor de tweede ronde. Hierbij worden smaak kwaliteiten getest. De kandidaten krijgen vijf sets met drie theeën. Per set worden twee dezelfde en één afwijkende thee geserveerd. Je wint als je de afwijkende theeën eruit kan halen. De theekommetjes zijn zwart, verdergaan op kleurverschil is geen optie. Spannendddd... Tromgeroffel.......... De winnaars van deze proef zijn Jozefien en Pieter-Bas. Beiden hebben vier van de vijf afwijkende theeën herkend. 
Robin is alvast heel erg trots op de prestatie van Jozefien. Een half uur pauze gaat in en dan gaat het laatste deel van start. Het wordt ondertussen ook behoorlijk druk in de kleine zaal. Misschien volgend jaar toch wat uitbreiden? 😍
De finale draait rond thee & foodpairing. Jan Smink, een Nederlandse sterrenchef heeft een gerecht ontworpen. Aan de kandidaten om hierbij de beste thee te serveren. In zes minuten tijd moeten ze de jury overtuigen van hun keuze. Charlotte schenkt een witte thee uit Hawaï, Pieter-Bas een pu-erh, Marc serveert Da Hong Pao uit China en Jozefien kiest voor Gaba oolong uit Taiwan. Na deze ronde trekt de jury zich terug voor beraad en is het wachten geblazen.
Je merkt het al op, thee maakt mensen gelukkig en brengt ze dichterbij. Het is een waar genoegen deel te mogen uitmaken van deze toffe bende.
En dan is het zover.. Het moment waarop iedereen heeft gewacht.. De kroning van de nieuwe kampioen. En ja hoor!!!!!!!!!!! Het is ons Jozefien geworden!! Dikke proficiat!! We love you!!

Geen opmerkingen